06/04/2021

Acomiadat com l'avi

2 min

Llegeixo a La última hora que Felip VI va actuar com a cabdill i va fer telefonar els lacais a Televisió Espanyola per a un encàrrec. Dic “lacais” perquè suposo que no truca personalment; potser s’hi posa al final, allò que passa quan es tracta d’“algú”. I entenc que no deu tenir un “departament de Purgues” específic, perquè faria lleig. L’encàrrec, sempre segons La última hora, era clar: que acomiadessin els periodistes que van escriure aquest simpàtic i inoportú rètol sobre l’hereva del tron: “Elionor se’n va d’Espanya, com el seu avi”. Un d’ells va piular a Twitter: “M’han acomiadat, com a l’avi d’Elionor”.

¿Es pot acomiadar sense més ni més un treballador si ho ordena Felip? Pel que sembla, sí. La televisió pública espanyola és, en certa manera, “la seva”, i ja es veu que almenys en el que surt a dins s’hi fixa. Mentre a Anglaterra van per no sé quina temporada de The Crown, i Megan i Harry van a enraonar amb l’Oprah, Felip fa fer fora el dissident.

A part de fer una crida a tots els directors de programes d’entreteniment, perquè, si tenen pressupost, contractin l’aturat republicà com a guionista, m’agradaria fer un repàs a la factura de telèfon del Palau de la Zarzuela. Pel que sembla, a la Sarsuela quan van mal dades telefonen. Van telefonar a empreses perquè abandonessin Catalunya per l’1 d’Octubre, truquen a la televisió pública perquè faci fora un treballador... A qui més deuen haver trucat? No sé si aquesta factura la paguem juntament amb la hipoteca i l’IBI del Palau o si ens en fem càrrec a través de Patrimoni Nacional, com fem amb els escortes i l’hotel de l’emèrit (l’avi que va inspirar el rètol) i les tres piscines, que, sens dubte, són un gran i refrescant patrimoni.

stats