Misc 24/09/2014

Sturgeon es postula per succeir Salmond

La viceministra escocesa insisteix que la independència és "el millor futur"

Agències
1 min
Sturgeon, en un acte de la campanya del referendum. DYLAN MARTINEZ / REUTERS

GlasgowLa viceministra principal escocesa, Nicola Sturgeon, ha presentat avui la seva candidatura per succeir Alex Salmond al capdavant del Partit Nacional Escocès (SNP) i del govern d'Escòcia.

En un acte a Glasgow, Sturgeon, pilar en la campanya independentista del referèndum, va anunciar que deixarà el seu càrrec actual de número dos a l'executiu escocès per optar al lideratge que deixa Salmond, en un procés que haurà de ser ratificat pels militants de l'SNP en el seu congrés al novembre i també pel Parlament autònom.

"La independència és el millor futur per a Escòcia. I estic més convençut que mai que ens convertirem algun dia en un país independent", ha dit avui als periodistes. "Però això només succeirà quan el poble d'Escòcia triï aquesta opció a les urnes".

"Ser ministra principal del meu país, especialment en aquest moment tan emocionant i optimista, seria un gran honor –sens dubte, el major honor– i també una immensa oportunitat", afirma Sturgeon, mà dreta de Salmond en l'última dècada.

La política escocesa de 44 anys va dir que es presentava com a successora del líder independentista "per dues simples raons".

"Vull servir al meu partit i al meu país i crec que sóc la persona més adequada per a aquest treball", ha manifestat, per assegurar que les seves prioritats seran "la igualtat i la democràcia".

stats