Misc 15/11/2015

Rajoy apel·la a la defensa d'Europa des de l'escut antimíssils de l'OTAN a Turquia

Ara
1 min
Rajoy va arribar dissabte al vespre a Turquia per participar en la cimera del G-20. EFE

MadridVisita simbòlica del president del govern espanyol a la base militar turca d'Adana, on hi ha desplegats escuts antimíssils Patriot espanyols en el marc d'una missió de l'OTAN. Mariano Rajoy ha recordat que bases militars com aquesta són "l'essència i fonament de l'OTAN" i la "solidaritat entre aliats" després d'atemptats com el de París.

"A amenaces globals, responsabilitat global", ha dit Rajoy apel·lant a la defensa d'Europa. Per al president espanyol, l'escut antimíssils permet millorar la seguretat d'Espanya millorant la de Síria perquè "vivim en un món en què ningú se salva de l'amenaça del terrorisme". "És molt important que tots estiguem units en la lluita contra la barbàrie", ha afegit.

Rajoy ha visitat Adana just abans que comenci la cimera de caps d'estat i de govern del G-20 a Antalya, dominada pel terrorisme després dels últims atemptats. A l'Estat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, reuneix aquest migdia la majoria de ministres a la Moncloa per analitzar la crisi.

stats