Nandu Jubany conduirà "el Ferrari" del Petit Comitè
Ha estat l'elegit per la família Soldevila, també propietària de l'Hotel Majestic, per renovar el seu restaurant de Barcelona
BarcelonaEl que va començar a donar els seus primers passos creatius al Petit Urbisol consolida ara la seva carrera agafant les regnes del Petit Comitè. El xef Nandu Jubany (03) ha estat l'elegit per la família Soldevila, també propietària de l'Hotel Majestic, per renovar el seu restaurant de Barcelona. Obert de la mà del reconegut cuiner Fermí Puig, l'establiment reformula ara la cuina catalana que li ha donat l'èxit fent-la més moderna i més atractiva per als turistes de l'hotel, sense cap gastronòmic a l'edifici.
Per això, Jubany no arriba a l'establiment amb la intenció de fer tabula rasa. Al contrari, el de Monistrol de Calders encetava ahir la posada de llarg del local lloant la feina feta pel seu predecessor al capdavant de l'espai. "És un goig agafar el relleu de Fermí Puig. Ho he tingut molt fàcil. Estava tot molt ben pensat i organitzat", afirmava. De fet, la base que ha trobat Jubany en aquest local és un gran punt de partida per a un cuiner que vol reinterpretar la cuina catalana, gran emblema de Puig.
Amb lloc per a 68 comensals, el restaurant ha estat redissenyat pels barcelonins Lagranja Design, que han convertit la petita sala d'arribada en una barra que obre el local al carrer i en la qual es poden prendre alguns aperitius abans d'asseure's a taula. Sota unes oques de l'escultor Jordi Yaya Tur, la carta que ha creat Jubany presenta plats que són bàsics i alhora deliciosos: ous ferrats tofonats amb cansalada i patates inflades, arròs sec del senyoret (02) -amb marisc però sense cap crosta-, pèsols ofegats amb cansalada -cuita a 80 graus durant 12 hores-, canelons de Festa Major tofonats (01) o bacallà a la llauna. Per postres, destaquen la crema catalana amb carquinyolis o la pinya a l'ast amb mel caramel·litzada i gelat de iogurt.
La selecció de vins també està a l'altura de les expectatives que genera el menjar, tant per la procedència com per la qualitat. Un 80% de la carta de vins és del país. Amb aquest conjunt no és d'estranyar que l'objectiu de Jubany sigui elevat: fer del "restaurant una referència". "M'agraden els reptes i m'han donat un Ferrari", celebrava el cuiner.