Bàsquet - Copa del Món
Misc 01/10/2018

Sis anys seguits sense baixar del podi

La selecció espanyola supera Bèlgica i tanca la Copa del Món amb una medalla de bronze (67-60)

2 min
Sis anys seguits sense baixar del podi

BarcelonaSis anys seguits sense baixar del podi. La selecció espanyola va superar ahir Bèlgica (67-60) i va tancar la Copa del Món de Tenerife amb una medalla de bronze, un èxit que se suma als aconseguits en els últims campionats internacionals. El combinat acumula sis medalles consecutives: dos ors, dues plates i dos bronzes. El primer lloc va ser per als Estats Units, que es va desfer d’Austràlia a la final (56-73).

“Ha sigut un campionat molt dur. L’equip ha demostrat tenir valor i coratge. El nostre estil és tenir una defensa molt forta”, va assegurar Laia Palau, que va sumar la seva onzena medalla. La capitana no va voler aclarir el seu futur. “Ja ho veurem, ara és moment de disfrutar”, va dir.

Marta Xargay va oferir la seva millor versió i va acabar amb 17 punts. L’escorta, una de les cinc catalanes de l’equip, va ser designada com a millor jugadora del partit. “Hem pogut complir un somni. Ens mereixíem aquest èxit perquè hem patit molt. A aquest equip li agraden els reptes, és impressionant. Cada any que passa tenim ganes de fer les coses millor”, va explicar Xargay. L’aportació de les jugadores suplents va ser decisiva per aconseguir el triomf. “Amb el temps valorarem el que ha fet aquesta selecció, aquests sis podis consecutius. Més no se’ns pot demanar. Resistim i existim, ens mereixíem una medalla. El més important és ser un mirall per a les nenes i els nens que vulguin jugar a bàsquet”, va resumir Sílvia Domínguez. “L’equip ha fet un esforç molt gran i es mereixia acabar amb una medalla. Ens agrada patir i sabem fer-ho. Quin és el secret? Quan les coses van malament, seguim unides”, va dir Laura Nicholls, que va anotar dos llançaments decisius en el tram decisiu.

El combinat entrenat per Lucas Mondelo no va començar bé i va acumular un desavantatge de 10 punts, però va saber endurir la seva defensa i capgirar el marcador.

Els organitzadors, satisfets

Els organitzadors es van felicitar per l’èxit del torneig. “Estem orgullosos i satisfets. Hem vist els pavellons plens, però sobretot hem acabat amb la sensació de viure els partits apassionadament, no només els d’Espanya. Això representa una empenta definitiva per al bàsquet femení al món, ja que suposa liderar el creixement de l’esport femení amb fets”, va resumir Jorge Garbajosa, president de la Federació Espanyola. “Ha sigut una competició extraordinària. Aquest torneig és l’inici d’una nova era per al bàsquet femení. El balanç és increïble, és la Copa del Món que més seguiment ha tingut”, va afegir Horacio Muratore, president de la FIBA. La reina Letícia va arribar al pavelló 45 minuts tard per veure la final.

stats