Misc 29/06/2015

El fiscal general egipci mor en un atemptat

Hisham Barakat, de 65 anys, ha mort a causa de les ferides per l'explosió d'una bomba

Efe
1 min
La policia vigila la zona de l'atemptat amb un cotxe bomba contra el Fiscal General egipci Hisham Barakat

El CaireEl fiscal general egipci, Hisham Barakat, ha mort aquest dilluns a causa de les ferides per l'explosió d'una bomba quan circulava al nord-est de El Caire.

Barakat, que ha estat ingressat a l'Hospital Internacional Al Nozha ha mort després d'una intervenció quirúrgica a causa d'una hemorràgia interna.

El fiscal, de 65 anys, va ser nomenat al juliol 2013, després del derrocament militar del govern de Mohammed Mursi, i ha portat a judici milers d'islamistes en els últims dos anys.

Set persones també han estat ferides durant l'atac, entre les quals els dos escortes del fiscal.

L'atemptat ha estat reivindicat per l'autodenominat Moviment de Resistència Popular en un comunicat publicat al seu compte de Facebook, que posteriorment ha esta retirar de la xarxa social.

L'autenticitat de la nota no s'ha pogut verificar i l'envergadura de l'atemptat fa dubtar de l'autoria d'aquest grup, que fins ara ha comès atacs menors.

Els atemptats han augmentat a Egipte des del derrocament de Mohammed Mursi, tot i que l'objectiu dels atacs han estat principalment els membres de l'exèrcit i la policia egípcia.

stats