Misc 03/08/2014

Alemanya i França homenatgen les víctimes de la Primera Guerra Mundial

Coincidint amb el centenari de l'inici de les hostilitats, els presidents alemany i francès han recordat conjuntament els milions de morts del conflicte

Ara
1 min
Una abraçada per simbolitzar la reconciliació. REUTERS

BarcelonaFrança i Alemanya han commemorat aquest diumenge els 100 anys del començament de la Primera Guerra Mundial amb un homenatge conjunt als milions de soldats que van morir durant aquell conflicte.

El president francès, François Hollande, i el seu homòleg alemany, Joachim Gauck, han participat en l'acte que s'ha fet a l'Alsàcia, concretament a la zona de Hartmannswillerkopf, una àrea muntanyenca on es calcula que van morir 30.000 soldats.

En el seu discurs, Hollande ha dit que la reconciliació entre França i Alemanya pot servir d'exemple per a conflictes com el de Gaza i ha fet una crida "avui més que mai" a un alto el foc.

"Hem de fer tots els esforços per imposar un alto el foc a Gaza avui més que mai i acabar amb el patiment de les poblacions civils", ha assegurat Hollande.

Aquest diumenge fa just 100 anys que Alemanya va declarar la guerra a França i dilluns en farà 100 més que les tropes alemanyes van envair Bèlgica, un esdeveniment que es recordarà també amb un acte a Lieja.

stats