Misc 20/04/2023

10 llocs que pots visitar de franc a Barcelona per Sant Jordi

Aquestes són algunes propostes per passar aquest diumenge a la capital catalana sense haver de rascar-se gaire la butxaca

ARA
4 min
Ambient festiu al centre de Barcelona, sense restricccions pel covid ni mascaretes

BarcelonaLes roses i els llibres són els protagonistes a Barcelona per Sant Jordi, però moltes entitats i institucions organitzen actes i activitats que van més enllà de la tradició per convertir la diada en una festa participativa per a tothom.

L'Ajuntament i la Generalitat

Plaça de Sant Jaume

Com cada any, l'Ajuntament de Barcelona celebra una jornada de portes obertes que permetrà accedir gratuïtament als diversos espais, com l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball o el despatx de l’alcaldessa. L’accés és lliure i gratuït (amb aforament limitat).

Com cada any, l'Ajuntament de Barcelona es podrà visitar gratuïtament durant tota la jornada.

El Govern de Catalunya també organitza una jornada plena d’actes institucionals al Palau de la Generalitat, que tindrà les portes obertes al públic durant tot el dia.

La Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat és un dels espais que es podrà visitar durant la diada de Sant Jordi.

L’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm

C/ del Rosselló, 515

Ja és quasi una tradició de Sant Jordi maridar música i llibres a l'antiga fàbrica d'Estrella Damm de Barcelona. Fins a 22 artistes i grups actuaran en directe, des de les onze del matí i fins a les deu de la nit, als tres escenaris del número 515 del carrer Rosselló de Barcelona. Els Catarres, Gertrudis, 31 FAM, Roba Estesa, Sergi Carbonell, Koers i Siderland seran només alguns dels protagonistes del Sant Jordi Musical d'Estrella Damm d'enguany. A més, els concerts es complementaran amb les signatures de discos −tant d'artistes i bandes que hi actuaran com d'altres vinguts expressament per signar els seus treballs−, com La Pegatina, Selva Nua, Pau Brugada, La Marta Rius o Júlia Blum, entre molts altres.

La seu de la Fundación Photographic

Via Augusta, 175


Aprofitant la diada d’aquest diumenge, la Fundación Photographic obre les portes de la seva seu (Vila Alegre, a Via Augusta, 175), per celebrar la primera edició de la seva fira de Fotollibres. Serà al costat d’Ediciones Anómalas, Ediciones Posibles, Blume, Ojos de Buey, Phree o RM, algunes de les millors representants del gènere. A més, el fotògraf polonès Mateusz Kowalik presentarà Devil's Rib, un projecte de fotollibre sobre ermitans moderns que viuen en plena naturalesa. A més, també es podrà assistir a la premier de Joana Biarnés. Moda a pie de calle.

La Biblioteca de Catalunya

Carrer de l'Hospital, 56

Es poden veure exposicions i mostres que exemplifiquen els rics i diversos fons de la Biblioteca de Catalunya, un patrimoni que constitueix el testimoni de la creació literària, artística i científica de Catalunya al llarg dels anys. A la sala d’exposicions, a peu de carrer, sota l'escala gòtica d'accés a la Biblioteca, es pot veure l’exposició que ha organitzat la Biblioteca amb motiu de l’Any Llull.

La Biblioteca Nacional de Catalunya oferirà visites guiades durant tota la jornada.

El Sidecar

Pl. Reial, 7

En un any especial per al Sidecar, que el 2023 ha arribat a la quarantena, Edicions 66rpm hi celebra la diada de Sant Jordi. A més de tenir tot el catàleg de l’editorial en exposició, el dia de Sant Jordi podrem gaudir de 10 hores d’esdeveniments literaris i musicals. Concerts acústics, DJ sets, presentacions de llibres… Tot llest perquè la gent que passegi per les parades de les Rambles s’estiri fins a la plaça Reial. Hi participen artistes com Joan Colomo, Invisible Harvey o Ricky Gil.

L’Aquàrium de Barcelona

Port Vell, Moll d'Espanya, s/n

Aprofitant que arriba Sant Jordi, l’Aquàrium llança una promoció de celebració: els dies 22 i 23 d’abril els nens i nenes de fins a 10 anys tenen l’entrada gratuïta si venen acompanyats d’un adult de pagament. 

Casa Seat

Pg. de Gràcia, 109

Casa Seat ofereix una variada agenda de continguts literaris dirigits a tots els públics que es concentraran entre els dies 19 i 23 d'abril. El dia de Sant Jordi s'organitzaran diferents activitats dirigides als més petits. La contacontes Assumpta Mercader interpretarà alguns dels contes de Pere Calders i l'obra mestra del francès Antoine de Saint-Exupéry, El Petit Príncep, amb l'ajuda de titelles i altres elements d'escenografia. També s'oferiran tallers infantils per crear punts de llibres i altres manualitats relacionades amb la temàtica de Sant Jordi. A la tarda tindrà lloc la signatura de llibres de l'escriptora mallorquina Joana Marcús, la segona autora de novel·la juvenil més venuda a Espanya per darrere de Harry Potter.

La Sagrada Família

C/ de Mallorca, 401

El dia 23 d’abril els Jordis i Jordines de tot el món podran visitar la basílica gratuïtament amb un acompanyant i sense necessitat de reserva de les 10.30 h a les 19.15 h. A més, es decorarà el balcó del Jubé, on hi ha l’escultura de sant Jordi, amb una creació artística realitzada per l’Associació Art-Teràpia Artenea.

Altres activitats

El Mercat del Llibre de Sant Antoni

Mercat de Sant Antoni

El Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni torna a organitzar els tradicionals mercats del llibre per a dates assenyalades com Sant Jordi. Amb una selecció dels nostres paradistes els dies previs a aquesta festivitat, fem sortir el llibre al carrer per acostar-lo a la ciutadania, aportant, a més, tot un seguit d’activitats per promocionar la lectura i la cultura del llibre.

Jazztrònica

CEM Mar Bella – Platja de la Mar Bella

Nova edició del Jazztrònica, que torna els pròxims 22 i 23 d'abril amb una nova localització que toca a la platja: la Mar Bella. S'hi concentraran noms tan mítics per a la cultura hip-hop i la música negra com The Beatnuts, Mad Professor ft. Sister Audrey i Oddisee & Good Company. En aquest cartell, que aposta per la qualitat a preus accessibles, tampoc hi faltarà el gruix de DJs locals i s'hi podrà consumir als seus foodtrucks, al seu mercat de roba i vinils.

Fira Model

Els Encants

Amb motiu del dia de Sant Jordi, l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) participarà en la Fira del Llibre d'Arquitectura Llibres MODEL, que es durà a terme al Mercat dels Encants de Barcelona. En aquesta fira, l'IAAC exhibirà i posarà a la venda una sèrie de publicacions recents que aborden temes com ara el Disseny Distribuït, Citizen Sensing i Disseny per a Biociutats, entre altres. La segona edició de Model presentarà una selecció de llibres de diferents editorials internacionals, institucions i escoles que promouen i difonen obres i idees dins l'àmbit de l'arquitectura.

stats