Meteorologia
Societat Meteorologia 20/07/2023

Les temperatures a les Illes restaran entre 5 i 10 graus per damunt de la mitjana

El divendres 21 serà un dia menys calorós malgrat els 34 graus que es registraran a l'Arxipèlag

ARA Balears
2 min
El termòmetre d'Avingudes a Palma, marcava 40 graus al matí.

PalmaL'onada de calor posa punt final a bona part de l'Estat amb una davallada generalitzada de les temperatures, però aquest no és el cas de les Balears, on es mantindran el que queda de setmana entre 5 i 10 graus per damunt de l'habitual, segons ha explicat a Europa Press el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo.

Precisament, aquest divendres 21 serà un dia menys calorós, malgrat els més de 38 °C que encara persistiran en el sud-est peninsular. D'altra banda, únicament s'arribarà a 34 °C en algunes localitats andaluses, la regió de Múrcia, el País Valencià i algunes zones de les Balears.

Les nits també seran més suaus de manera general, encara que continuaran sent tòrrides, amb mínimes de 25 °C en algunes zones de la costa mediterrània, el País Valencià i les regions de Múrcia i Andalusia.

Pel que fa al cap de setmana, les temperatures s'incrementaran especialment diumenge, ja que dissabte els valors es mantindran en els propis d'aquesta època estiuenca en bona part del país. De fet, el pròxim diumenge 23, en àmplies zones de l'est, el sud i el centre peninsular i les Balears se superaran els 35 °C i en punts de Castella - la Manxa, Extremadura i Andalusia les màximes oscil·laran entre els 38 °C i els 40 °C i fins i tot més de 40 °C a la vall del Guadalquivir.

La setmana que ve: calor intensa a diverses zones de la Mediterrània

Segons les dades de l'Aemet, el pròxim dilluns 24 hi haurà un lleuger descens de temperatures al nord de la Península. La fresca però, no arribarà a la zona mediterrània, on tornaran a pujar a nivells més intensos de l'habitual, segons ha assegurat el portaveu de l'Aemet.

Cal recordar que les temperatures d'aquest dimecres 19 de juliol han tornat a ser molt altes en diversos punts de l'Estat, amb més de 90 estacions de l'Aemet que han registrat més de 40 °C, principalment a la meitat sud, amb 44 °C en punts de la Regió de Múrcia i de la província de Màlaga, on destaquen els 44,2 °C registrats a Màlaga Aeroport.

stats