Vuit coses que (potser) no saps de Chanel, la cubanocatalana que anirà a Eurovisió

Ha participat en musicals d'èxit i diverses sèries de televisió

3 min
Chanel després de guanyar el Benidorm Fest

BarcelonaDissabte a la nit la cantant Chanel es va convertir en la inesperada guanyadora del Benidorm Fest, l'esdeveniment amb el qual RTVE ha triat el representant d'Espanya a Eurovisió. Tot i no partir com a favorita, la intèrpret es va imposar amb el seu elèctric xou a Rigoberta Bandini i Tanxugueiras, les opcions preferides dels espectadors, i viatjarà a Torí per intentar guanyar Eurovisió amb SloMo. Us expliquem vuit coses que potser no sabíeu de Chanel Terrero, la nova representant d'Espanya a Eurovisió.

1.

Nascuda a Cuba i criada a Olesa de Montserrat

Chanel Terrero va néixer l'any 1991 a l'Havana (Cuba), però quan tenia tres anys la seva família es va traslladar a Olesa de Montserrat, on es va criar. Al poble hi té la família, inclosa la seva àvia, Leonor Bergé, a qui va dedicar, en català, la victòria al Benidorm Fest. Ahir el programa Cafè d'idees, de Gemma Nierga, posava en contacte àvia i neta, que encara no havien pogut parlar. Una Chanel molt emocionada i plorosa explicava el gran suport que sempre ha rebut de la seva àvia, que li va regalar una gran maleta quan va aconseguir la seva primera feina com a cantant i ballarina.

2.

Va patir 'bullying' i insults racistes

Chanel es va començar a formar com a ballarina de ben petita. Va començar fent gimnàstica rítmica, però ho va deixar perquè la resta de companyes li feien bullying i la insultaven per la seva raça. "En la meva adolescència, molts papers no me'ls donaven pel meu to de pell, encara queda molta feina per fer per obrir la nostra ment", explicava en una entrevista a El Mundo després de convertir-se en la gran sorpresa de la primera semifinal del Benidorm Fest.

3.

Formada amb Victor Ullate i Coco Comín

Una de les claus del número que Chanel presentarà a Eurovisió és la seva explosiva coreografia. La cantant i actriu s'ha format amb figures com Víctor Ullate i Coco Comín i domina estils com el jazz, la dansa contemporània, el ballet, el funky i la salsa.

4.

Carrera en el món dels musicals

Amb 16 anys va començar a fer les seves primeres passes en el món del musical. Instal·lada a Madrid, ha participat en alguns dels principals muntatges que s'han pogut veure a la ciutat, com ara Mamma Mia, El Rey León, El guardaespaldas i Flahsdance (d'aquests dos últims n'era la protagonista). Nacho Cano la va triar per protagonitzar Malinche, el musical que l'ex-Mecano prepara sobre la relació entre Hernán Cortés i La Malinche, la dona ameríndia que va acompanyar i assessorar l'espanyol en la conquesta de Mèxic. Després de la seva tria per representar Espanya a Eurovisió sembla difícil que tingui temps per participar en el projecte de Cano.

5.

Aparicions en sèries i pel·lícules

Tot i que ara la seva carrera passa per la música, Chanel també ha fet incursions en el món de la televisió i el cinema. Ha sortit a sèries com El secreto de Puente Viejo, Gym Tony, Águila Roja o El continental. A la pantalla gran ha aparegut a El rey de la Habana o Fuga de cerebros 2.

6.

Ballarina de Shakira

En la seva faceta com a ballarina, Chanel va acompanyar Shakira a l'escenari dels MTV Awards del 2010. La cantant colombiana és una de les inspiracions confesses del seu número per a Eurovisió, que també té com a referències Dua Lipa i Eleni Foureia, segona classificada de l'edició del 2018 d'Eurovisió.

7.

Va formar part del cos de ball de 'Tu cara me suena'

També com ballarina, Chanel va formar part de l'equip de Tu cara me suena, el concurs de Gestmusic per a Antena 3. De fet, aquesta feina està en l'origen d'una de les polèmiques que ha rodejat l'elecció de Chanel com a representant d'Espanya a Eurovisió: la coreògrafa del programa és Myriam Benedited, que era una de les integrants del jurat del Benidorm Fest. Quan va sortir a la llum la relació entre les dues, la cantant va assegurar que fa quatre anys que no parla amb la coreògrafa. "Porto des dels 16 anys treballant, he sigut ballarina i és obvi que m'he trobat amb una coreògrafa en aquest món. Esclar que la conec, igual que ella coneix a altres membres [de l'equip del programa], o igual que altres candidats coneixen a altra gent de la qual no s'ha parlat i no passa res", ha assegurat.

8.

Va ser parella de Guille (Víctor Elías) de 'Los Serrano'

Pel que fa a la seva vida sentimental, Chanel Terrero ha sigut parella de Víctor Elías, conegut per haver interpretat el personatge de Guille a Los Serrano. Elías, que va deixar la interpretació per dedicar-se a la música i ser teclista de cantants com Pablo López, va ser un dels primers a felicitar la seva exparella pel seu triomf al Benidorm Fest. "Em quedo curt amb les paraules que tinc. Preparació! Il·lusió! Passió! Vocació! Talent!", deia Elías, que remarcava que Chanel es mereixia el somni professional que tot just comença.

La polèmica lletra de 'SloMo', la cançó de Chanel

La tria de Chanel ha aixecat polèmica al tornar a posar de manifest que, tot i que RTVE volia fer una elecció participativa, finalment ha tornat a prevaler el criteri del jurat professional, que és qui més va votar la catalanocubana. Moltes de les crítiques que ha rebut l'elecció de Chanel s'han centrat a destacar el suposat caràcter poc feminista de la lletra de la seva cançó, un element que l'allunya de les propostes d'empoderament que portaven Rigoberta Bandini i Tanxugueiras. "Yo vuelvo loquito a todos los daddies / Yo siempre primera, no secondary / Apenas hago doom, doom / Con mi boom, boom / Y le tengo dando zoom, zoom", diuen alguns dels versos del tema. Tot i les crítiques, el cert és que la lletra de SloMo no és gaire diferent de les de temes coneguts de molts artistes urbans i, de fet, l'autor de la cançó, Leroy Sánchez, ha treballat amb cantants com Pitbull.

Alguns usuaris crítics amb l'elecció també assenyalaven la possibilitat que la lletra incomplís les bases del Benidorm Fest, que estipulaven que les cançons candidates no podien superar un 35% de la lletra en un idioma estranger. RTVE ja ha descartat que SloMo no compleixi les normes imposades per la corporació.

stats