Mèdia 01/08/2017

Sony compra Funimation, la distribuïdora de 'Bola de drac' als Estats Units

L'operació permetrà a la companyia japonesa controlar el 95% de l'empresa a canvi de 121 milions d'euros

Agències
1 min
son goku 2

TòquioLa companyia japonesa Sony ha anunciat aquest dimarts que ha tancat un acord per comprar, a través de la seva filial Sony Pictures Television Networks, el 95% de Funimation, una empresa nord-americana especialitzada en la distribució, als Estats Units, de continguts d''anime', entre els quals hi ha la sèrie 'Bola de drac' i altres títols com 'Cowboy Bebop', 'One piece' o 'Attack on Titan'.

L'operació tindrà un cost de 143 milions de dòlars (uns 121 milions d'euros) i permetrà a Sony adquirir el 95% de Funimation. El 5% restant quedarà en mans del fundador i conseller delegat, Gen Fukunaga, que mantindrà el càrrec. La transacció està pendent només de l'aprovació per part dels organismes reguladors.

"Arreu del món, les xarxes de Sony han sigut grans actors en el mercat de l''anime' durant gairebé dues dècades, i en els últims anys hem augmentat amb força les nostres xarxes 'online' i les nostres ofertes digitals per als consumidors", ha destacat el president de xarxes mundials de Sony Pictures Television, Andy Kaplan. Fukunaga, per la seva banda, considera que "amb la posició de lideratge de Funimation en l''anime' i l'accés directe de Sony al canal creatiu del Japó, aquesta serà una gran associació per portar Funimation a un nivell superior".

Sony ha fet aquest anunci coincidint amb la presentació dels resultats de l'últim trimestre, durant el qual ha obtingut un benefici net atribuïble de 80.817 milions de iens (uns 620 milions d'euros), la qual cosa representa un increment del 282,1% respecte al mateix període de l'any passat.

stats