Polèmica amb el cartell de 'Madres paralelas', el nou film de Pedro Almodóvar

Instagram ha retirat la imatge, on es veu un mugró amb una gota de llet

1 min
El cartell de la pel·lícula 'Madres paralelas'

BarcelonaLa nova pel·lícula de Pedro Almodóvar, Madres paralelas, encara no s'ha estrenat però ja ha portat polèmica. El cineasta ha presentat aquest dilluns el cartell del film, que mostra en blanc i negre i en primer pla un mugró d'on surt una gota de llet. El creador del pòster, Javier Jaén, l'ha difós a través del seu compte personal d'Instagram, però la xarxa social l'hi ha retirat. L'artista l'ha tornat a penjar explicant el que havia passat i, de moment, Instagram ha mantingut el post. També l'han publicat altres membres de l'equip de la pel·lícula com l'actriu Penélope Cruz i el productor d'El Deseo i germà del cineasta, Agustín Almodóvar, que ha definit el pòster amb la frase "maternitat icònica".

Tant Facebook com Instagram censuren automàticament les fotografies on es veuen mugrons de dones perquè les consideren contingut sexual i argumenten que incompleixen la seva política d'imatge. Arran d'aquest fet, el 2012 va emergir el moviment Free The Nipple, que des d'aleshores reclama que les imatges amb pits de dona es permetin sense censura a les xarxes.

Madres paralelas inaugurarà la pròxima edició de la Mostra de Venècia i és un drama sobre la maternitat, la família i els ancestres. La pel·lícula està protagonitzada per Penélope Cruz i Milena Smit, que interpreten dues dones solteres i amb embarassos no desitjats que estan a punt de donar llum a l'habitació d'un hospital.

stats