Netflix eliminarà el número de telèfon que apareix a 'El juego del calamar' després d'una allau de trucades

La plataforma ha demanat als seguidors de la sèrie que deixin d'enviar-hi missatges

2 min
Una de les claus de l'èxit de la sèrie és la seva estètica

L'èxit mundial d'El juego del calamar, de Netflix, està tenint conseqüències inesperades. La plataforma s'ha vist obligada a editar el número de telèfon que apareix a la ficció després que una dona de Corea del Sud hagi rebut centenars de trucades i missatges de text de seguidors de la sèrie. El número es pot veure en les misterioses targetes que diferents persones reben com a invitació a participar en un joc que promet un copiós premi econòmic, una recompensa que solucionaria els deutes que tenen tots els convidats a jugar.

El juego del calamar es va estrenar el 17 de setembre, i en només tres setmanes, gràcies al boca-orella, s'ha convertit en la sèrie de parla no anglesa més vista de Netflix –ha desbancat La casa de papel, que fins ara ostentava aquest honor–. La sèrie és una crítica al sistema capitalista i l'ultracompetitiva societat coreana.

Poc després d'estrenar-se la sèrie, el canal local SBS va entrevistar la propietària del número de telèfon que surt a la sèrie, Kim Gil-young, una dona que regenta un negoci al comtat de Seongju, a l'est de Corea del Sud. En aquella entrevista, l'afectada va mostrar alguns dels missatges que havia rebut, que incloïen peticions per poder participar en el joc de la sèrie per passar "de pobres a rics". La dona va explicar que no pot canviar de número, ja que és la referència que tenen els seus clients per contactar amb ella. A més, va explicar que havia rebutjat diverses ofertes de compensació –la més alta, de gairebé 3.000 euros–, una informació que ni Netflix ni la productora de la sèrie, Siren Pictures, han volgut confirmar.

El que sí que ha confirmat la plataforma és que s'eliminarà el número de la sèrie. "Juntament amb la productora estem treballant per solucionar aquest problema, i això inclou editar les escenes en què apareix el número de telèfon, si és necessari", ha explicat avui Netflix. Tot i que s'han compromès a prendre mesures, la plataforma també ha demanat als fans de la sèrie que deixin de trucar al número de telèfon.

stats