Xarxes socials
Mèdia 02/09/2022

La nadala de Munar, Matas i Antich que triomfa a les xarxes

L'any 1998 diverses personalitats de la societat civil de les Balears es varen ajuntar per cantar una cançó d'Ossifar

ARA Balears
2 min
Jaume Matas durant la cançó

PalmaUn vídeo de finals dels anys 90 amb els polítics de l'època com a protagonistes i el Nadal com a escena s'està viralitzant a les xarxes socials. El 1998 diverses personalitats de la societat civil mallorquina, entre les quals destaquen Francesc Antich, Jaume Matas, Pere Sampol, Maria Antònia Munar i Tomeu Penya, entre d'altres, interpretaren la nadala Nadal amb neu, d'Ossifar.

Amb un format molt similar a USA For Africa amb la cançó We are the wolrd, que ajuntà les grans veus del panorama musical, la societat civil illenca va reunir alguns dels seus representants per cantar junts aquesta nadala. El vídeo l'ha recuperat Joan Font i ha estat publicat a Twitter pel compte Crazy Ass Moments in Balearic Politics, que aquesta setmana ja va publicar una piulada en què apareix el president del PP a Mallorca, Llorenç Galmés, amb una estelada quan era jove.

Curiosament, dels polítics que surten en la nadala n'hi ha quatre que s'han assegut en el banc dels acusats dels jutjats. Els casos més mediàtics, que varen acabar amb condemna, varen ser el de Munar, com a presidenta del Consell de Mallorca, i el de Matas, expresident del Govern.

A banda d'ells dos, també hi apareix l'exconseller de Turisme i Educació del PP, Joan Flaquer, imputat el 2012 pel cas Palma Arena, per delicte de malversació de fons públics i falsedat documental, entre d'altres, tot i que fou desimputat dos anys més tard. Finalment, també hi ha el cas de l'exdirector general d'Esports, José Luis Pepote Ballester, condemnat fins a quatre vegades per la mateixa macrocausa que Flaquer.

El compte de Twitter recull alguns dels moments icònics i més recordats de la política illenca amb un toc d'humor, i amb aquest darrer vídeo ha aconseguit convertir-se en un petit fenomen viral a les Balears. Entre les moltes publicacions, una de les més destacades és el famós "és que és es colmo" de Pere Sampol i el "feim carreteres a la mallorquina" de Maria Antònia Munar.

Les reaccions a la cançó i l'actuació dels membres de la societat civil illenca no s'han fet esperar. Molts no havien vist mai aquest vídeo i han quedat sorpresos que no s'hagués viralitzat abans; altres asseguren que no saben ni què dir, però la resposta més repetida és "oh, déu meu", "quina meravella" o la pregunta "això és real?".

Al vídeo hi participen fins a 32 personalitats de les Illes Balears d'aquella època, entre les quals hi ha polítics, empresaris, músics i esportistes. A més dels ja anomenats, també surten en el vídeo Catalina Cirer, Xavi Torres, Tolo Güell i Rosa Estaràs.

stats