Polèmica

Inés Hernand es defensa de les crítiques dels periodistes de RTVE: "Soc un cap de turc"

La influenciadora assegura que a ella li van encarregar un espai d'entreteniment i no informatiu

2 min
Inés Hernand, en una foto promocional de la seva retransmissió

BarcelonaDesprés de ser reprovada pel consell d’informatius dels mitjans interactius de RTVE per la seva cobertura de la catifa vermella dels Goya, Inés Hernand s'ha defensat. La influenciadora ha parlat de la polèmica al pòdcast Superlativas, de la periodista Carlota Corredera, expresentadora de Sálvame. Entre altres coses, ha remarcat que ella va rebre l'encàrrec de fer un espai d'entreteniment i "no un xou per informar dels contraplans o la direcció de fotografia de Creatura, una de les nominades als Goya". La comunicadora argumenta que és "un cap de turc" i que resulta incòmoda a certes persones dins de RTVE per les seves opinions polítiques. "No oblidem que jo em pronuncio sobre alguns temes que poden resultar compromesos i que tenen a veure amb la justícia social o la visibilització de realitats dissidents", explica. Recentment, la madrilenya, que va participar també a la retransmissió del Benidorm Fest, s'ha pronunciat contra la participació d'Israel a Eurovisió, una posició que no comparteix RTVE.

En el comunicat fet públic dilluns, el consell d’informatius dels mitjans interactius de RTVE es va queixar de l'actitud d'Hernand durant la cobertura i assenyalaven especialment "el to adulador" cap al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. De fet, poc després de fer-se públiques les queixes, el cap de l'executiu va fer un tuit de suport a Hernand. "Inés Hernand, la icona ets tu", deia el missatge de Sánchez a X, un text que feia referència a l'adjectiu amb el qual la influenciadora es va dirigir a ell quan va passar per la catifa vermella. El text anava acompanyant d'un videoresum de la cobertura que demostra que la reportera va utilitzar la paraula icona per dirigir-se a pràcticament tots els entrevistats.

Els periodistes dels mitjans interactius de RTVE també es van queixar del fet que Hernand eructés durant la retransmissió, o que digués frases com "n'estic fins al cony". “Ningú em va trucar per telèfon per dir-me com n'estaven d'enfadats perquè hagués fet un rot. Crec que això no correspon al Consell d'Informatius, perquè no estava informant, estava fent un programa d'entreteniment", remarca la comunicadora. Durant la seva intervenció en el pòdcast, Hernand recalca que creu que el comunicat "surt de gent que pren decisions perquè hi ha alguna cosa de tot això que els incomoda, o perquè no volen que els facin una consulta parlamentària".

stats