Ficció
Mèdia 19/07/2022

La sèrie de la BBC rodada a Mallorca, 'The Mallorca Files', s'estrena a IB3

La ficció britànica s'emetrà cada dimarts a partir de les 22.15 hores

ARA Balears
2 min
Cartell de la sèrie que s'estrena aquest dimarts a IB3.

PalmaIB3 Televisió estrena aquest dimarts, a partir de les 22.15 h, la sèrie policíaca de la BBC The Mallorca Files. En el decurs de deu capítols, dos detectius estrangers resolen interessants casos de desaparicions, robatoris i morts fictícies succeïts a l'illa.

Segons ha informat l'ens públic, els capítols s'emetran de dos en dos i estaran disponibles a la carta durant 14 dies. A més, la ficció compta amb la col·laboració de tres actors mallorquins: Carmen Molinar, Simón Andreu i Alba Brunet.

El rodatge de la sèrie va arrancar a Mallorca l'any 2018 i va continuar l'any següent, el 2019, amb la filmació de la segona temporada. Bona part de la gravació es va fer a Palma, però també hi surten localitzacions com Sineu, Artà, les coves del Drac i Orient.

Es tracta d'un drama policial escrit per Dan Sefton (The Good Karma Hospital, Trust Me) amb els detectius Miranda Blake i Max Winter (Elen Rhys i Julian Looman) com a protagonistes a l'illa de vacances més famosa per als habitants del Regne Unit.

'Sicília sense morts'

El primer capítol de la sèrie Sicília sense morts, l’adaptació televisiva de la novel·la de Guillem Frontera, s'estrenarà en el marc de l'Atlàntida Film Fest. El director és Lluís Prieto i el guió és de Xavier Uriz i Toni Lluís Reyes. La producció, de vuit episodis, inclou la participació de TV3, À Punt i Filmin. Formen part del repartiment Félix Pons, Pep Tosar, Ruth Llopis, Mar Fiol i Lara Martorell, entre molts altres.

A la televisió autonòmica, està previst que la ficció es pugui veure a partir de la tardor de 2022. En aquesta història, el president de les Illes Balears rep una caixa amb una rata morta. Aquest fet desencadena una investigació periodística que traurà a la llum las misèries d'una sèrie de personatges corruptes sobre els quals gravita el poder a les Illes.

stats