Un 'youtuber' enregistra amb un dron l'erupció del volcà islandès Fagradalsfjall

L'aparell acaba engolit pel mateix esclat de lava

ARA
1 min
Imatge de l'enregistrament del dron de l'erupció del Fagradalsfjall, a Islàndia

BarcelonaJoey Helms, operador de drons i youtuber, ha aconseguit unes espectaculars imatges de l'erupció del volcà islandès Fagradalsfjall, a la vall de Geldingadalir, mentre amb el seu flamant giny, un model DJI FPV, planava sobre el riu de lava. El dron captura el moment exacte en què l'aparell va caure a la caldera, el 24 de maig. El Fagradalsfjall està situat a la península de Reykjanes, a 40 km al sud-oest de Reykjavík, la capital del país. El volcà va entrar en erupció el 19 de març del 2021 i fins ara continua emetent lava fresca. El fascinant espectacle, relativament a prop de la ciutat més poblada de l'illa, ha atret nombroses persones que hi peregrinen per veure'l i fotografiar-lo.

Joey Helms ha admès a l'agència Reuters les dificultats de fer volar un dron sobre un volcà en erupció. "Al seu voltant hi ha tota mena de gasos calents que emeten turbulències, i que llancen una pluja de roques calentes". En condicions tan adverses, no és estrany un accident.

De fet, el 3 de maig del 1943, el tinent Frank Maxwell Andrews, oficial de l'exèrcit nord-americà i un dels primers integrants de les Forces Aèries de l'exèrcit dels Estats Units, va morir juntament amb catorze persones més quan el seu avió, un B-24 Hot Stuff, es va estavellar a la muntanya del volcà.

Actualment, hi ha aproximadament 130 volcans a Islàndia, actius i inactius. I s'hi troben prop de 30 sistemes actius sota l'illa, a totes les parts del país.

stats