Internacional 25/11/2021

Will Smith explica que va pensar en matar el seu pare

L'actor publicarà l'1 de desembre les seves memòries, de les quals ja es coneixen alguns fragments

2 min
Will Smith confessa que va considerar suïcidar-se

BarcelonaAquest 1 de desembre es publiquen a Espanya les memòries de Will Smith, en què l'actor, productor i músic nord-americà, que va arribar a ser l'estrella més taquillera de Hollywood, evoca una infància marcada per la violència exercida pel seu pare. "Quan tenia 9 anys vaig veure com el meu pare li donava un cop de puny a la meva mare amb tanta força que es va desplomar. La vaig veure escopir sang. Aquest moment, en aquell dormitori, probablement més que qualsevol altre moment de la meva vida, ha definit el que soc ara", escriu el protagonista de Men in black, de 53 anys. "Tot el que he aconseguit des de llavors –prossegueix–, els premis i els reconeixements, els focus i l'atenció mediàtica, els personatges i les rialles, han estat marcats per un subtil desig reiterat de demanar perdó a la meva mare per la meva inacció aquell dia".

En un moment del llibre, editat per Zenith i que ha escrit amb l'ajuda de Mark Manson, Smith confessa que va arribar a pensar en matar el seu pare, quan aquest era molt gran, estava malalt i era dependent, tal com recull Efe. "Em vaig aturar a les escales. Podria haver-lo empès escales avall, ningú hauria sospitat res", escriu. "Dècades de dolor, ira i ressentiment van venir i van marxar. Vaig sacsejar el cap i vaig seguir empenyent el meu pare fins a la cambra de bany".

Crítiques per ser de classe mitjana

Nascut el 1968, Will Smith va passar de ser un nen de classe mitjana criat a l'oest de Filadèlfia a convertir-se en una estrella del rap primer, de la televisió després –amb El príncep de Bel Air, 1990-1996– i, finalment, del cinema més comercial. Will es presenta com la història d'una persona que aconsegueix agafar les regnes de les seves emocions i anima el lector que faci el mateix. L'actor hi explica com, malgrat sentir que havia guanyat la loteria de la vida, la seva família no ho veia així i se sentien com "artistes convidats" al circ de la seva vida. Dels seus principis com a raper assenyala que rebia moltes crítiques per ser de classe mitjana i no "un macarra que feia tripijocs amb drogues".

"Vaig anar a un col·legi catòlic amb una majoria de nens blancs fins als catorze anys, la meva mare tenia formació universitària i el meu pare, malgrat tots els seus defectes, sempre va portar menjar a taula i hauria preferit morir abans que abandonar els seus fills", recorda. No obstant això, un cop va guanyar el seu primer milió de dòlars amb tot just vint anys, sí que va començar a envoltar-se de traficants de drogues, explica, i a malgastar sense control.

Arruïnat

En una recent entrevista al Savoy Theater de Londres amb el també actor Idris Elba per parlar de les seves memòries, Smith va revelar que en aquella època li va caure una multa d'Hisenda que el va deixar en fallida per no pagar impostos i que va haver de vendre totes les seves propietats i demanar prestats 10.000 dòlars a un amic traficant per mudar-se a Los Angeles i començar la seva carrera com a actor.

stats