Internacional 10/12/2013

Visita sorpresa de François Hollande a la República Centreafricana

El govern francès ha confirmat la mort de dos soldats en la intervenció armada que va començar dissabte

Efe
1 min

ParísEl president francès, François Hollande, visita aquest dimarts la República Centreafricana, on el seu exèrcit està duent a terme una intervenció armada per restablir la seguretat al país. El president gal, que ha assistit aquest dimarts al matí al multitudinari comiat de Nelson Mandela a Sud-àfrica, farà escala a la capital del país, Bangui, i es reunirà amb les autoritats i els líders religiosos.

La simbòlica visita d'Hollande al país africà també servirà per donar suport a les tropes desplegades, que ja han patit les primeres baixes. Aquest dimarts el govern francès ha confirmat la mort de dos soldats, de 22 i 23 anys, en un tiroteig a Bangui.

El president va ordenar la intervenció després que els enfrontaments entre el govern interí, de confessió musulmana, i els rebels cristians provoquessin centenars de morts. El Consell de Seguretat va autoritzar divendres l'operació, que va començar l'endemà mateix, amb l'objectiu explícit de desarmar els grups rebels. Hollande va criticar dissabte el president interí, Michel Djotodia, per la passivitat de les autoritats davant del conflicte.

Hollande viatjarà a Bangui acompanyat del ministre d'Exteriors, Laurent Fabius. Paral·lelament, el primer ministre, Jean-Marc Ayrault, compareixerà a l'Assemblea Nacional per explicar els detalls de l'operació, que ha desplegat 1.600 soldats. Tots els grups parlamentaris donen suport a la intervenció armada.

stats