Internacional 06/09/2019

Txernòbil registra un nou rècord de turistes

La sèrie i les xarxes han disparat la popularitat de la zona d'exclusió de la central nuclear

Ara
1 min
Turistes a la zona d'exclusió prop de la central nuclear de Txernòbil

BARCELONANou rècord de turistes a Txernòbil: fins ara aquest any quasi 75.000 persones han visitat la zona d'exclusió de la central atòmica on fa 33 anys hi va haver la catàstrofe nuclear més important de la història i que ara ha tornat a centrar l'atenció mundial gràcies a la sèrie de la HBO ‘Chernobyl’ .

L'Agència Estatal Ucraïnesa per a la Gestió de l'Exclusió ha informat del nou rècord que s'ha assolit aquest estiu, segons informa l'agència Efe, que destaca que només en el mes d'agost s'han registrat més de 14.000 visitants, cinc vegades més que a l'inici de l'any.

El nombre de turistes va començar a créixer ràpidament a partir del mes de març, just abans que la sèrie de la HBO s'estrenés i es convertís en un èxit mundial.

L'Agència Estatal Ucraïnesa per a la Gestió de l'Exclusió ha aprovat 21 rutes per als turistes que visiten la zona: 13 terrestres, 5 per aigua i 3 aèries.

"El principal repte que tenim és la seguretat de cada visitant que creua els límits de la zona d'exclusió", diuen des de l'agència, a banda que s'han detectat casos d'actituds irresponsables o poc respectuoses d'alguns visitants que volen compartir les seves proeses a les xarxes.

stats