Trump salva els mobles i el tribunal d’apel·lacions li rebaixa la fiança pel cas de frau fiscal

L'expresident ara té 10 dies més de marge per abonar 175 milions de dòlars en lloc dels 464 milions inicials

2 min
Trump aquest dilluns a Nova York

WashingtonNova (i inesperada) victòria de Donald Trump als tribunals. Un dels tribunals d'apel·lació de Nova York ha acceptat el recurs presentat per la defensa de Trump de rebaixar la fiança que ha de dipositar per la sentència del cas de frau fiscal a Manhattan. Ara, en lloc d'haver de dipositar quasi 500 milions de dòlars, bastarà que n'aboni 175 milions en un termini de 10 dies. L'anunci de la sentència ha estat una sorpresa que ha salvat Trump d'un possible embargament dels seus béns immobles, ja que aquest dilluns era la data límit per dipositar els 466 milions. I no estava clar que els hagués aconseguit.

Després de saber-se la notícia, Trump ha tornat a insistir que es tracta d'una caça de bruixes contra ell per part dels demòcrates: "No vaig fer res malament i Nova York no hauria d'estar en una posició com aquesta una altra vegada. Les empreses estan fugint, els delictes violents estan aflorant i és molt important que això es resolgui totalment com més aviat millor"

L'abonament de la fiança permetria a Trump no haver de pagar la multa imposada per Arthur F. Ergon, el jutge a càrrec del cas de frau fiscal a Nova York, mentre es resol l'apel·lació per la sentència del cas. El passat mes de febrer, Engorn va resoldre que Trump, els seus dos fills grans i dos dels seus executius havien falsejat la informació sobre el patrimoni net del magnat davant les companyies d'assegurances. N'havien inflat el valor per obtenir millors acords, contradient les lleis de l'estat de Nova York.

Consultes a asseguradores

La pena imposada per Engorn va ser una multa d'uns 355 milions de dòlars més interessos. Amb els interessos sumats serien més de 450 milions de dòlars, una xifra que cada dia que passa creix uns 100.000 dòlars més. La sentència també vetava l'expresident per dirigir qualsevol empresa a l'estat de Nova York durant tres anys, incloent-hi la seva pròpia companyia.

Mentre el temps se'ls tirava a sobre, l'equip del magnat havia intentat trobar alguna empresa d'assegurances disposada a subscriure la fiança. La setmana passada els advocats van dir davant els tribunals que havien intentat consultar 30 companyies diferents, però que cap havia volgut donar la fiança perquè no accepten com a garantia els béns immobles.

Encara que el patrimoni net de l'expresident estigui estimat en 3.000 milions de dòlars, una gran part està invertida en propietats. Vendre-les per obtenir l'efectiu tampoc era una opció, ja que requeriria molt més temps del que té el magnat.

stats