Internacional 09/12/2017

Tornen a detenir a Ucraïna l'expresident de Geòrgia

Simpatitzants seus havien aconseguit alliberar-lo dimarts després d'un primer arrest

Efe
1 min
L'expresident georgià, dimarts passat quan va ser alliberat pels seus simpatitzants.

KievL'expresident de Geòrgia i opositor al govern d'Ucraïna Mikhaïl Saakaixvili ha tornat a ser detingut aquest divendres al centre de Kíev, la capital ucraïnesa, i traslladat a la presó, segons el fiscal general d'Ucraïna, Juri Luzenko, i també segons han confirmat col·laboradors de l'expresident. Saakaixvili ja va ser arrestat dimarts, però simpatitzants seus van aconseguir alliberar-lo envoltant la furgoneta policial on estava retingut. Aquest cop, però, no ha estat així.

Saakaixvili, que ha encapçalat les protestes contra el govern d'Ucraïna iniciades a l'octubre davant el Parlament, està acusat de tres càrrecs penals per presumptament haver intentat derrocar el president del país, Petró Poroixenko. A més, Saakaixvili és perseguit per la justícia del seu país per delictes de corrupció.

El partit liderat per Saakaixvili, el Moviment de les Noves Forces, ha fet una crida per iniciar accions de protesta després de la segona detenció de l'expresident de Geòrgia. Saakaixvili, quan va deixar el seu país, es va convertir en governador de la regió d'Odessa, a Ucraïna. Durant les últimes setmanes Saakaixvili ha denunciat que és víctima d'una persecució política per part del govern ucraïnès després d'entrar al país travessant la frontera il·legalment des de Polònia aquest setembre.

stats