Internacional 03/09/2013

L'ACNUR confirma que els refugiats a Síria superen els 2 milions

El 97% es desplaça als països veïns de Jordània, el Líban, l'Iraq, Turquia i Egipte, que tenen problemes econòmics per oferir ajuda humanitària

Ara
1 min

BarcelonaL'ONU ha confirmat aquest dimarts que la guerra de Síria ha provocat 2 milions de refugiats i 4,25 milions de desplaçats interns.

Segons les dades de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), el nombre de refugiats ha augmentat 1,8 milions en els últims dotze mesos, mentre que l'any passat n'hi havia 230.000 de registrats. Aquest augment suposa que fugen una mitjana de 5.000 sirians al dia del seu país.

Dels dos milions de refugiats, el 52% són menors d'edat, i el nombre de nens refugiats va superar el milió el 23 d'agost passat.

El 97% del total s'ha desplaçat als territoris veïns de Jordània, l'Iraq, Turquia, Egipte i el Líban. Aquest últim és el país que ha rebut més refugiats, 716.000. El Líban és, alhora, el territori més petit de la zona, i hi ha gairebé un sirià per cada sis libanesos.

L'èxode suposa per als països veïns un impacte en les seves economies, que es veuen amb greus dificultats per fer front a les necessitats bàsiques de tantes persones. Les agències humanitàries es troben amb tan sols un 47% dels fons necessaris.

És per això que els ministres de l'Iraq, Jordània, el Líban i Turquia es reuniran amb l'ACNUR el proper dimecres 4 de setembre a Ginebra per tal d'accelerar el suport internacional.

stats