Itàlia
Internacional 06/04/2023

Silvio Berlusconi, diagnosticat de leucèmia

L'ex primer ministre italià està ingressat a l'UCI d'un hospital de Milà per una infecció pulmonar vinculada al càncer

ARA
2 min
SIlvio Berlusconi

BarcelonaEl líder de Força Itàlia i tres vegades primer ministre d'Itàlia, Silvio Berlusconi, està ingressat a l'UCI d'un hospital de Milà per una infecció pulmonar vinculada a un càncer de sang, segons ha confirmat aquest dijous l'equip mèdic que l'està tractant a l'Hospital San Raffaele de Milà. En un comunicat, els metges han detallat que el polític italià, de 86 anys, pateix una leucèmia crònica, tot i que afirmen que no està en fase greu. "La infecció [pulmonar] s'emmarca en una condició hematològica crònica de la qual és portador des de fa un temps", diu la nota, signada pel seu metge habitual, Alberto Zangrillo, i el doctor Fabio Ciceri, cap del departament d'hematologia del centre milanès.

Els metges han explicat que el polític italià pateix una leucèmia mieloide, que han detectat en "fase crònica persistent i amb absència de característiques de desenvolupament en la leucèmia aguda". Aquesta és la primera comunicació oficial sobre l'estat de salut de Berlusconi, que va ser ingressat aquest dimecres. Una setmana abans ja havia estat tres dies hospitalitzat al mateix centre per "controls mèdics".

La seva formació política, Força Itàlia, ha informat que aquest dijous Berlusconi ha trucat per telèfon al coordinador nacional del partit, Antonio Tajani, i a altres dirigents, als quals ha demanat "el màxim compromís al Parlament, al govern i a Força Itàlia", segons ha explicat el partit en un comunicat.

Berlusconi, que té implantat un marcapassos des del 2006, fa anys que arrossega problemes de salut. El 2020, per exemple, va ser ingressat amb coronavirus i una pneumònia bilateral al mateix hospital. El gener del 2022 també s'hi va estar uns dies per una infecció urinària. L'episodi més greu va tenir lloc el 2016, quan va ser operat d'urgència del cor. El seu metge va explicar llavors que la seva vida havia estat en perill i que havia arribat a l'hospital en condicions crítiques.

El Cavaliere, figura clau i polèmica de la història recent d’Itàlia, va tornar a la primera línia política a finals del 2021, quan va postular-se per substituir Sergio Mattarella com a president de la República. A les eleccions celebrades el setembre passat, a més, va fer campanya com a líder de Força Itàlia, que es va convertir en el tercer partit de la coalició de govern encapçalada per la líder d'ultradreta Giorgia Meloni, actual primera ministra del país.

L'edat avançada i l'historial mèdic, a banda de les nombroses polèmiques i casos de corrupció que l'han esquitxat, havien estat motius de dubte entre els seus propis votants. Però Berlusconi sempre ha intentat reivindicar la seva "joventut eterna". Fa uns dies, després de sortir d'un altre ingrés hospitalari, el líder de Força Itàlia va publicar un missatge a les xarxes socials en què assegurava que havia tornat a la feina “preparat i determinat”. Diumenge fins i tot va fer broma a les xarxes sobre la seva afició per les tulipes i va assenyalar que n'havia plantat a casa perquè n'adorava “la varietat de colors”.

stats