Divorcis
Internacional 13/07/2022

Rupert Murdoch es torna a separar (als 91 anys)

El magnat dels mitjans de comunicació estava casat des del 2016 amb la model Jerry Hall, exdona de Mick Jagger

2 min
Rupert Murdoch i Jerry Hall anuncien que es casen

BarcelonaEl magnat dels mitjans de comunicació Rupert Murdoch i la model Jerry Hall han decidit divorciar-se, segons anuncia el New York Times, que cita com a fonts dues persones pròximes que coneixen la decisió de la parella. El diari reconeix, tot i això, que ha intentat contactar amb Bryce Tom, un portaveu de Murdoch, que no ha volgut comentar la notícia, i que tampoc ha obtingut confirmació dels representants de la model. Murdoch, d'origen australià i nacionalitzat nord-americà, i Hall, també nord-americana, es van casar el març del 2016 en una mansió centenària al centre de Londres, recorda el rotatiu.

Segons el diari, és poc probable que el divorci de Murdoch, que serà el quart que signa, alteri l'estructura de propietat de les empreses en què té participacions. Entre aquestes empreses hi ha les matrius de Fox News i The Wall Street Journal. Les accions de la família Murdoch a les empreses que va fundar el magnat es gestionen en un fideïcomís administrat amb normes molt clares. Murdoch divideix els drets de vot sobre aquest fideïcomís amb els seus quatre fills grans, Lachlan, Elisabeth, James i Prudence, i els ha arreglat perquè ell mai no pugui ser superat en vots, precisa el diari novaiorquès.

Murdoch manté una poderosa influència als Estats Units i a l'estranger a través de les seves marques de mitjans de tendència conservadora com Fox News Channel als Estats Units, The Sun a la Gran Bretanya i Sky News a Austràlia. Hall, de 65 anys i coneguda també per ser l'exdona del cantant Mick Jagger, i Murdoch, de 91, solien aparèixer junts als mitjans de comunicació per la seva assistència en nombrosos actes. Murdoch va estar casat amb Wendi Deng, una empresària i inversora, des del 1999 fins al 2014. Es va divorciar de la seva segona esposa, Anna, exreportera d'un diari, el 1999, després de més de tres dècades. La primera dona de Murdoch va ser Patricia Booker, una model australiana de qui es va divorciar el 1965, assenyala el diari.

stats