Internacional 24/03/2021

El Regne Unit multarà amb quasi 6.000 euros els residents que vagin de vacances a l'estranger

Aquesta sanció forma part de la nova legislació que prepara el govern britànic i que es votarà aquest dijous en el parlament

ARA Balears
2 min
Un avió aterrant a l'aeroport de Palma.

PalmaEls residents del Regne Unit que vagin de vacances a l'estranger es podrien enfrontar, a partir de la setmana que ve, a una multa de quasi 6.000 euros. Aquesta sanció forma part de la nova legislació que està preparant el govern britànic i que es votarà aquest dijous en el Parlament, segons ha informat l'agència Efe.

L'esborrany de la llei també contempla que les persones que viatgin des d'Anglaterra a una altra part del Regne Unit amb l'objectiu d'abandonar el país o es dirigeixin a un aeroport amb aquesta finalitat també seran multades.

Segons ha informat el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, aquesta decisió s'ha plantejat davant de la possibilitat que hi hagi una nova onada de contagis que arribi des d'Europa. Així, aquesta nova llei, que endurirà les restriccions per controlar la propagació del covid-19, imposa multes elevades per qui no tingui una raó de força major per sortir del país. Si s'aprova aquesta normativa, entrarà en vigor el dilluns que ve.

En un principi el full de ruta del govern de Boris Johnson per fer la desescalada contempla permetre els viatges no essencials a partir del 17 de maig, però segons recullen els mitjans locals, sortir del país "sense una excusa raonable" seria il·legal fins al 30 de juny. Encara que el Regne Unit manté relativament baixos els seus números de contagis, la situació dels altres països de la UE empitjora i això ha posat en alerta les autoritats britàniques.

Cal recordar que aquest mateix dimarts el govern espanyol va decidir aixecar les restriccions als passatgers del Regne Unit, però segons va explicar la portaveu de l'executiu, Maria Jesús Montero, els que venguin del país hauran de dur una PCR negativa. A més, va informar que es mantenen les limitacions pels vols procedents de Brasil i Sud-àfrica, que s'allarguen fins a mitjan abril.

stats