Societat 23/03/2021

El govern espanyol aixeca les restriccions als passatgers del Regne Unit

Manté les limitacions pels vols procedents de Brasil i Sud-àfrica

ARA Balears
1 min
Turistes arribant a l'aeroport de Son Sant Joan.

PalmaEl govern espanyol ha aixecat les restriccions als passatgers de Regne Unit, que hauran de dur una PCR negativa per poder viatjar entre països. Així ho ha dit la portaveu de l'Executiu, Maria Jesús Montero, en una roda de premsa posterior al consell de ministres. No obstant això, es mantenen les limitacions pels vols procedents de Brasil i Sud-àfrica, que s'allarguen fins a mitjan abril, segons informa l'agència Efe.

El motiu que s'allarguin les restriccions és controlar l'expansió de les noves variants del coronavirus, tot i que encara "tenen poca prevalença a Espanya", ha dit Montero. Aquesta és la quarta vegada que es prorroguen, una mesura que entrarà en vigor dia 30 de març a les 18.00 h i durarà fins a les 00.00 h del 13 d'abril.

Aquesta norma només permet com a excepció els vols que transportin a ciutadans de l'estat espanyol o d'Andorra, així com a passatgers en trànsit internacional a un estat no Schengen, amb escala inferior a 24 hores, sense que abandonin la zona de trànsit de l'aeroport estatal. Tampoc afecta els serveis de recerca i salvament (SAR), vols no comercials amb escala en el territori espanyol, de càrrega o mèdics.

stats