Internacional 21/02/2020

Onada de suport a un nen australià de nou anys que denuncia l'assetjament a les xarxes

El vídeo de l'infant plorant penjat per la seva mare s'ha fet viral

Ara
1 min
Quaden Bayles, el nen australià que va denunciar assetjament

BarcelonaEl vídeo d'un nen de nou anys australià, Quaden Bayles, en què la seva mare el va gravar plorant per denunciar l'assetjament que pateix a l'escola s'ha fet viral i ha desfermat una onada de suport global. En els sis minuts que duren les imatges, el nen, que pateix acondroplàsia, fins i tot parla de voler posar fi a la seva vida. La família es aborigen australiana i viu a Queensland.

Després d'avisar el director de l'escola, educadores i famílies, la mare volia mostrar de manera crua els efectes de l'assetjament: "Cada dia alguna cosa passa, un altre assetjament, una altra burla, un altre insult...", explica ella en el vídeo. Les imatges han tingut més de 14 milions de visualitzacions i el nen ha rebut nombroses mostres de suport, des d'actors fins a altres criatures de tots els racons del planeta, amb el hashtag #WeStandWithQuaden.

La resposta

Nens i nenes de diferents països es van solidaritzar amb el nen a les xarxes amb les paraules #StopBullying.

Personatges populars com l'actor, també australià, Hugh Jackman, o el jugador de basquetbol Enes Kanter s'han solidaritzat amb el Quaden amb vídeos de suport, així com pares i mares d'arreu del món.

El comediant nord-americà Brad Williams, que també pateix acondroplàsia, va dir que havia recaptat més de 130.000 dòlars per enviar la família a Disneyland i que "no només era per al Quaden, sinó per a tots aquells que havien sigut intimidats a la seva vida".

Els equips esportius australians s'han unit al nen i l'equip autòcton de rugbi l'ha convidat a liderar l'equip al partit del cap de setmana.

stats