Internet
Internacional 14/06/2011

Pirates informàtics llancen un ciberatac contra la pàgina web del senat dels Estats Units

Els 'hackers' s'han identificat com a membres de Lulz Security, i només volien evidenciar els defectes de seguretat de la xarxa

Efe
1 min

WashingtonUn servidor del senat dels Estats Units, a través del qual s'accedeix a la pàgina d'informació pública d'aquesta cambra, ha sigut objecte d'un ciberatac per part d'un grup de pirates informàtics, segons ha informat avui una responsable del servei de seguretat de la institució. En un comunicat, la responsable adjunta de seguretat del senat nord-americà, Martina Bradford, ha subratllat que l'atac no ha posat en perill la seguretat de la xarxa de la cambra o dels seus funcionaris.

Els autors de l'atac asseguren que són membres de Lulz Security, un grup de pirates informàtics especialitzats a penetrar en xarxes vulnerables per simple diversió. El col·lectiu ha assegurat a la seva pàgina web que va entrar al servidor només per posar en evidència els problemes de seguretat de la xarxa, i de fet, segons Bradford, malgrat que van aconseguir accedir al servidor, no han atacat cap més arxiu.

Lulz Security ja havia atacat anteriorment els sistemes de Sony i de Nintendo, i també la pàgina web de la televisió pública nord-americana.

stats