Publicitat
Publicitat

S'eleven a 31 els morts pels incendis de Califòrnia

Més de 3.500 edificis destruïts i 20.000 d'evacuats en el foc més mortífer de la història de l'estat

Els bombers segueixen lluitant contra els incendis que arrasen el nord de Califòrnia, als Estats Units, i que han deixat ja 31 persones mortes i centenars de desapareguts en el caos de les evacuacions. Es converteix així en l'incendi més mortífer de la història de l'estat, per sobre dels 29 morts que va deixar el de l'any 1933 a Los Angeles.

Una vintena de focs continuen actius i ja s'ha cremat una extensió de 77.000 hectàrees, l'equivalent a tota la ciutat de Nova York. Fins ahir, els incendis havien destruït completament 3.500 edificis i havien obligat a evacuar més de 20.000 persones. Ciutats senceres con la de Santa Rosa han quedat reduïdes a runes i cendra.

Només al comtat de Sonoma hi havia 1.100 persones desaparegudes pel caos de les evacuacions, però l'agutzil Robert Giordano va anunciar ahir dijous que 745 ja havien sigut localitzades sanes i estàlvies. En aquest comptat s'hi han trobat 17 cadàvers, de persones d'entre 57 i 95 anys, va afegir.

Les causes oficials del desastre estan encara sota investigació, però s'apunta a la possibilitat que la caiguda d'algunes línies elèctriques a causa dels forts vents de diumenge passat hagin ocasionat alguna deflagració.

Aquests vents han donat una petita treva als bombers entre dimecres i dijous, però s'espera que aquesta nit de divendres tornin a bufar amb força i compliquin així les tasques de control i extinció en les quals treballen més de 8.000 agents d'aquest cos.

"No estem ni molt menys a prop d'acabar amb això", ha advertit el director d'emergències de l'estat de Califòrnia, Mark Ghilarducci.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF