Internacional 28/04/2018

Mor el nen britànic que patia una malaltia degenerativa a qui la justícia va ordenar que es retirés el suport vital

El petit Alfie Evans va estar en el centre d'una batalla legal en què es va implicar el Vaticà

Ara
2 min
Mor el nen britànic que patia malaltia degenerativa a qui la justícia van ordenar retirar el suport vital

BarcelonaAlfie Evans, el nen de 23 mesos que tenia una malaltia degenerativa cerebral rara, ha mort aquest dissabte després d'una polèmica batalla legal. Els jutges van ordenar retirar-li el suport vital contra la voluntat dels seus pares i en interès del menor. El nen ha mort a l'hospital pediàtric Alder Hey de Liverpool, després que la justícia desestimés traslladar-lo a un hospital que oferia el Vaticà.

Els seus pares, Kate James i Thomas Evans, ho han anunciat a Facebook. "Al nostre bebè li han crescut les ales aquesta nit a les 02.30 h. Estem destrossats. Gràcies a tots pel vostre suport".

Els metges el van desconnectar de les màquines que el mantenien en estat semivegetatiu dilluns, després de la decisió d'un jutge que va resoldre contra la segona apel·lació dels pares. Els escàners havien demostrat que el cervell del nen estava pràcticament destruït. Els jutges van donar la raó a l'equip mèdic en el sentit que mantenir el tractament era inútil i que no hi havia cap possibilitat que el nen millorés.

Els pares, una jove parella de Liverpool, insistien que el nen no patia però van perdre els recursos contra l'alt tribunal, el d'apel·lació, el Tribunal Suprem i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Després de diverses manifestacions i que un grup intentés entrar a l'hospital per evitar que retiressin el suport vital a Alfie, el pare va fer una declaració als mitjans: "La nostra petita família i l'hospital s'han convertit en el centre d'atenció de molta gent arreu del món i això ens ha impedit viure les nostres vides com voldríem". També va demanar que s'aturessin les protestes per "refer la relació amb el personal de l'hospital i trobar la solució de dignitat i confort que l'Alfie necessita". El pare va agrair la professionalitat de l'equip mèdic "en el que també deu haver estat un moment increïblement difícil per a ells". La direcció del centre mèdic havia arribat a demanar protecció a la policia davant les amenaces rebudes.

L'hospital ha fet un comunicat de condol per als pares: "Ha sigut un camí esgotador per a ells i demanem respecte a la seva privacitat i la del personal del centre". La porta de l'hospital s'ha omplert de flors, joguines i globus.

stats