L'atac rus a Ucraïna
Internacional 20/04/2023

Misteriosa llum al cel de Kíiv: un meteorit o un satèl·lit de la NASA?

Un flaix va il·luminar el cel de la capital ucraïnesa dimecres a la nit i va generar confusió sobre el seu origen

ARA
1 min
Moment en què apareix sobre el cel de Kíiv el presumpte meteorit, aquesta passada nit de dimecres.

BARCELONAAtac aeri, un meteorit, un satèl·lit? Un misteriós flaix que va il·luminar el cel de Kíiv aquest dimecres a la nit ha generat moltes especulacions. Oficials del govern ucraïnès van sospitar inicialment que es tractava d'un satèl·lit de la NASA en el moment en què queia a la Terra. Però, segons informa Associated Press, l'agència espacial nord-americana ho ha desmentit, assegurant que l'enginy encara estava en òrbita.

La teoria del satèl·lit la va plantejar d'entrada el cap de l'administració militar de Kíiv, Serhí Popko, que va assegurar al seu canal de Telegram que el fenomen, visible sobre tota la ciutat, va ser causat per l'objecte de la NASA en el moment de caure a la Terra. Popko es referia a una nau espacial de 300 quilos que l'agència nord-americana va anunciar que tornaria a entrar a l'atmosfera dimecres. Es tracta del satèl·lit RHESSI, utilitzat per observar erupcions solars, que es va llançar a l'òrbita terrestre l'any 2002 i es va donar de baixa el 2018.

Però més tard funcionaris espacials ucraïnesos han informat que el flaix probablement havia estat produït per un meteorit en el moment d'entrar a l'atmosfera. El portaveu de les forces aèries, Iuri Ihnat, ha explicat a la televisió ucraïnesa que la resplendor també s'havia pogut veure a Bielorússia, al nord de Kíiv, i més tard l'agència espacial d'Ucraïna ha assegurat que probablement estava relacionat amb un cos còsmic que entrava a les capes denses de l'atmosfera. La força aèria ucraïnesa confia, en tot cas, que no va ser un atac aeri rus, un esdeveniment massa familiar des de la invasió.

stats