Internacional 26/04/2018

El primer ministre belga acusa Ken Loach d'antisemita i demana que no sigui investit 'honoris causa'

La Universitat Lliure de Brussel·les té previst concedir-li el reconeixement

Ara
1 min
Ken Loach ahir durant la seva visita a la Filmoteca de Catalunya.

BarcelonaEl primer ministre belga, Charles Michel, no vol que el cineasta britànic Ken Loach sigui investit doctor 'honoris causa' per la Universitat Lliure de Brussel·les, una de les més prestigioses del país. Michel argumenta que Loach és antisemita.

En un discurs a la Gran Sinagoga de Brussel·les amb motiu del 70 aniversari de la creació de l'Estat d'Israel, Michel va dir dimecres a la nit que els comentaris de Loach sobre Israel i la seva política contra els palestins haurien de portar a suspendre el reconeixement.

"No es pot tolerar cap connivència amb l'antisemitisme. I això també val per al meu propi 'alma mater'", va dir Michel, de 42 anys, que va estudiar dret a la mateixa universitat. "El primer ministre ha estudiat el cas i creu que les últimes declaracions de Loach justifiquen la retirada de l''honoris causa'", va aclarir en un comunicat poc després el seu gabinet.

Però no queda clar a quins comentaris es refereix concretament el primer ministre belga. En les últimes setmanes, Loach ha defensat el líder laborista britànic Jeremy Corbyn, acusat de permetre l'antisemitisme dins del partit. El cineasta va dir fa uns dies que els líders laboristes que se sumessin a les protestes en defensa d'Israel haurien de ser expulsats.

Loach participa en el moviment cultural de boicot a Israel que reivindica plens drets per al poble palestí i sempre ha negat que això es pugui considerar antisemitisme.

stats