Internacional 05/04/2017

Rússia culpa els rebels sirians de la massacre a Idlib

Entre les 72 víctimes mortals confirmades hi ha 20 criatures

Ara
1 min
Massacre a Síria: el nombre de víctimes augmenta a prop d'un centenar

BarcelonaRússia ha afirmat aquest dimecres que l'aviació siriana va bombardejar ahir, durant una hora, un dipòsit d'armes dels insurgents que contenia un taller per a la producció d'armes "tòxiques" destinades a l'Iraq. El portaveu del ministeri de Defensa rus explicava que aquestes armes "tòxiques" suposadament produïdes a Jan Xeijun haurien estat la causa de la mort de desenes de persones a Idlib.

Per contra, els EUA, França i el Regne Unit assenyalen el règim de Baixar al-Assad d'haver utilitzat armes químiques durant el bombardeig de dimarts.

El nombre de víctimes mortals d'aquest dimarts a la localitat de Jan Xeijun, a la regió d'Idlib, augmenta a 72, segons l'Observatori Sirià pels Drets Humans. D'aquests 20 eren criatures.

Segons l'Unió d'organitzacions de socors i cures mèdiques (UOSSM), amb seu a Canadà, les víctimes són més: un centenar. A més, 400 persones pateixen símptomes dels efectes nocius del gas tòxic llançat ahir des d'avions encara no identificats. El doctor Anas Al Kassem, de la mateixa organització i metge a la regió d'Idlib, explicava ahir que l'hospital Kafer Nabel, el més proper operatiu de Jan Xeijun, va ser atacat aquest dilluns 3, cosa que fa molt complicada l'atenció mèdica i desborda els pocs serveis que queden.

El Consell de Seguretat de l'ONU es reuneix avui d'urgència per aprovar un projecte de resolució que han preparat els Estats Units, França i el Regne Unit. El text demana conclusions ràpides sobre l'atac i exigeix a les autoritats sirianes l'entrega dels plans de vol i de tota la informació sobre les seves operacions militars a l'hora de l'atac, informa 'Le Monde'. El text amenaça també amb la imposició de sancions.

stats