Internacional 07/09/2017

Almenys vuit morts pel pas de l''Irma' per les Petites Antilles

L'huracà també ha arrasat Puerto Rico i es dirigeix cap a la República Dominicana i Haití

Agències
1 min
Imatge de la illa francesa de Saint-Barthélemy, situada a les Petites Antilles, i on l''Irma' va passar dimecres.

Santo Domingo / WashingtonAlmenys vuit persones han mort i una vintena han resultat ferides pel pas de l'huracà 'Irma' a les Petites Antilles, al Carib. L'illa francesa de Sant Martí ha sigut una de les més castigades per la borrasca tropical, de categoria 5, la més alta. "Tots els edificis han resultat afectats", ha explicat la ministra francesa d'Ultramar, Annick Girardin, inclosos l'hospital, l'aeroport i el quarter general dels bombers.

No es descarta que el nombre de víctimes creixi a mesura que els equips de rescat comencin a treballar.

A l'illa Barbuda, el 95% dels edificis han quedat destruïts. Segons els mitjans locals, el ja considerat l'huracà més potent que ha passat per l'oceà Atlàntic, ha deixat l'illa gairebé inhabitable i amb parts totalment inundades.

L'huracà no ha entrat directament a Puerto Rico, però ha provocat que un 60% dels habitants es quedessin sense llum.

Ara la República Dominicana i Haití es preparen per rebre l'huracà, que també amenaça d'arribar fins a Florida. A la República Dominicana un total de 17 províncies es troben en alerta roja, mentre que a Haití s'ha declarat aquest grau d'alarma a tot el país. Haití encara no s'ha recuperat dels devastadors efectes de l'huracà Matthew de l'any passat.

Dos nous huracans s'hi sumen

A banda de l''Irma', dos nous huracans preocupen ara la regió. Són de menor magnitud, però afecten la mateixa zona. Un és l'huracà 'Jose', que, tot i que només és de categoria 1 i no representa de moment una amenaça, s'espera que s'intensifiqui.

L'altre és l'huracà 'Katia', que es troba a la deriva al sud-oest del golf de Mèxic. També és de categoria 1.

stats