Internacional 24/08/2013

Gérard Depardieu, nomenat "ciutadà d'honor" de la localitat belga on resideix

"M'encanta la gent de Néchin, amb ells no hi ha cap problema", ha declarat l'actor francès

Efe
1 min

Brussel·lesL'actor francès Gérard Depardieu ha estat condecorat aquest dissabte amb la medalla de ciutadà d'honor de la localitat belga d'Estaimpuis, propera a la frontera gal·la, on resideix des del desembre passat suposadament per motius fiscals. L'alcalde del municipi, Daniel Senesael, va destacar durant la cerimònia de condecoració la trajectòria cinematogràfica de Depardieu, protagonista de films com 'Cyrano de Bergerac' o la saga de 'Astèrix i Obèlix', i ha assegurat que la localitat "el vol", segons ha informat el diari 'Le Soir'.

L'actor, per la seva banda, va afirmar que està encantat de viure a Néchin, localitat que depèn de l'Ajuntament d'Estaimpuis, on se sent millor que en una gran ciutat. "M'encanta la gent de Néchin pel seu somriure, amb ells no hi ha cap problema", ha declarat. El trasllat de Depardieu a Bèlgica no va estar exempt de polèmica, ja que els mitjans de comunicació van especular amb el fet que responia al seu desig d'escapar del fisc francès, molt elevat per a les grans fortunes. Es tracta d'una tàctica que s'està fent popular entre destacades personalitats franceses que volen aprofitar els avantatges que Bèlgica ofereix als més rics.

De fet, Néchin és coneguda per albergar nombrosos ciutadans francesos, inclosa la família Mulliez, propietària del grup de distribució AuChamp (Alcampo).

stats