Internacional 05/09/2019

La fiscalia investigarà Salvini pels insults a la capitana Rackete

El ja exministre va criticar la capitana del 'Sea-Watch 3' per haver atracat el vaixell sense permís a Lampedusa

Ara
1 min
Matteo Salvini atenent els periodistes, en una imatge d'arxiu

BarcelonaMatteo Salvini, el ja ex ministre de l'Interior italià, està sent investigat per difamació arran de la denúncia que va presentar al juliol la capitana del vaixell humanitari 'Sea-Watch 3', l'alemanya Carola Rackete.

Segons fonts citades pels mitjans italians, la fiscalia de Roma ha transferit la investigació a Milà, la ciutat de residència del dirigent ultra.

Rackete demana en la seva denúncia el tancament de les xarxes socials de Salvini pels insults que va proferir contra ella i per haver incitat a l'odi durant els dies que va durar la crisi en què el vaixell humanitari de bandera alemanya va estar esperant l'autorització per desembarcar la quarantena de persones que havia rescatat al Mediterrani. La negativa del llavors ministre de l'Interior a deixar-la atracar a Lampedusa i la situació insostenible a dins de l'embarcació va fer que Rackete entrés al port italià sense esperar el permís. Allà va ser detinguda, i posteriorment va ser alliberada després que una jutge determinés que havia actuat amb bona pràctica.

stats