Internacional 24/02/2018

Un doble atemptat deixa mig centenar de morts a Somàlia

Al-Shabaab torna a la capital del país en un atac al palau presidencial

Ara
1 min
Un membre de la seguretat de l'hotel Doorbin examina les destrosses de l'atemptat, a  Mogadiscio.

BarcelonaAlmenys hi ha hagut 45 morts en el doble atemptat perpetrat per Al-Shabaab a les portes del palau presidencial somali i de la seu dels serveis d'intel·ligència, segons fonts oficials, que també han informat de 33 ferits.

L'atac va ser aquest divendres a la nit i, segons el ministre de Seguretat del país, Mohammad Islow, és una mostra que el grup jihadista, filial d'Al-Qaida, continua present a la capital del país i que va intentar "maximitzar les baixes".

"El govern continuarà atrapant els integrants d'Al-Shabaab a la regió. Per reduir la seva presència a la ciutat, requerim als civils que treballin amb les unitats de seguretat del govern per prevenir aquests atacs bàrbars", ha afegit el ministre.

Actualment, la situació a la capital somali és de normalitat i les autoritats locals ja han començat la feina per restaurar i netejar la zona.

Aquest divendres va explotar un cotxe bomba a la porta principal de Vila Somàlia, el palau presidencial a Mogadiscio, mentre que un altre amb membres del grup jihadista va ser detingut a trets quan intentava entrar-hi a dins.

Alhora, va tenir lloc una altra explosió en l'accés a la seu de l'Agència d'Intel·ligència i Seguretat somali –situada a la rodalia– amb la intenció d'impedir que les forces governamentals acudissin al palau presidencial.

Somàlia, que pateix atemptats freqüents d'Al-Shabaab, va tenir l'octubre passat el pitjor de la seva història: un atac amb camions bomba que va deixar en total 512 morts. Segons analistes locals, els problemes interns del govern i el seu distanciament amb la cúpula de l'exèrcit han permès als jihadistes recuperar la capacitat d'atemptar a gran escala.

stats