Internacional 18/05/2018

Deu morts en un tiroteig en un institut de Texas

La policia assegura que nou de les víctimes són estudiants i que ha detingut l'atacant

Núria Ferragutcasas
1 min
L'institut de Santa Fe, a Texas, on s'ha produit un tiroteig múltiple amb diversos morts

Nova YorkDeu persones persones han mort i unes dotze han resultat ferides aquest divendres en un tiroteig en un institut de Texas, quan tan sols fa tres mesos de la massacre de l'institut de Parkland, a Florida. La nova matança torna a sacsejar el debat sobre l'accés a les armes als Estats Units.

"Hi ha moltes víctimes mortals, entre vuit i deu. La majoria són estudiants. Una persona està en custòdia i a un segon detingut se'l considera persona d'interès. Es creu que tots dos són estudiants de l'escola", ha explicat el xèrif de la ciutat, Ed González, als periodistes. Més tard, les forces de seguretat ha confirmat deu víctimes mortals: nou estudiants i un professor.

El Districte Escolar de Santa Fe, a uns 48 quilòmetres al sud-est de Houston, ha informat fa unes hores del tiroteig. González, des de Twitter, ja havia explicat que ui un altre estava detingut.

22 tirotejos en cinc mesos

Aquest és el tercer tiroteig en un centre escolar dels últims set dies als Estats Units, i el número 22 des de l'inici del 2018. Entre els ferits hi havia almenys un agent de policia.

stats