Internacional 08/05/2019

La desfeta del Barça a Liverpool arriba al Parlament britànic de la mà de Theresa May i Jeremy Corbyn

Lliçons per al Brexit del partit d’Anfield segons la 'premier' britànica i el líder laborista

Quim Aranda
2 min

LONDRESQuè s'ha d'aprendre de la desfeta blaugrana d'aquest dimarts a Anfield Road? Les quatre punyalades que els 'reds' van clavar al cor del Barça potser no serviran per redreçar el rumb d'un equip sense esma ni estil, el d'Ernesto Valverde, però d'acord amb el cap de l'oposició britànica, Jeremy Corbyn, i la primera ministra, Theresa May, sí que poden servir per solucionar el problema polític més gran del país, el Brexit, que continua en la més absoluta paràlisi des que a finals de març va tenir lloc la tercera votació sobre l'acord de retirada de la Unió Europea, de la qual May va sortir tan malament com ahir el Barça.

El que és clar és que una desfeta com la del 4-0, o, si es veu des de l'altra banda, una gesta com la del 4-0, no podia passar desapercebuda en la sessió de control setmanal de la primera ministra, que ha tingut lloc aquest migdia a la Cambra dels Comuns.

Tot plegat ho ha iniciat el cap de l'oposició. En la primera intervenció, Corbyn li ha etzibat a May un regat, primer, i un remat, després: "Senyor president, espero que tota la Casa [dels Comuns] felicitarà un gran equip de futbol… El Manchester City, que ha guanyat la copa de futbol femení". Corbyn s'ha permès un parell de segons de pausa, perquè els diputats riguessin la broma, i després ha continuat: "A la vista de la increïble actuació del Liverpool ahir a la nit, potser la primera ministra podria prendre nota d'alguns consells de Jürgen Klopp sobre com obtenir un bon resultat a Europa".

May s'hi ha tornat, per a delícia dels espectadors de la sessió, acostumats a intercanvis tan versallescos com enginyosos, res veure amb el que es pot veure en altres Parlaments d'altres latituds, on l'agror predomina per sobre de l'esgrima i el 'fair play'. La 'premier' li ha dit a Corbyn: "En primer lloc, puc dir que penso que quan donem un cop d'ull a la victòria del Liverpool sobre el Barcelona, el que veiem és que quan tothom diu que tot s'ha acabat, que quan l'oposició europea t'ha batut, el rellotge està corrent, és el moment de concedir la desfeta; de fet, encara pots assegurar-te un èxit si tothom està unit".

Molt probablement, però, ni Corbyn ni May faran cas dels respectius consells que s'han intercanviat. Ni encara menys del que fa un any Jürgen Klopp va dir en relació al Brexit, que és un gran error, unes declaracions que aquest matí la campanya de People's Vote ha tornar a esbombar a través del seu compte de Twitter.

stats