Internacional 19/07/2021

Condemnen a mort l'assassí de la nòvia d'Ashton Kutcher

Michael Gargiulo va matar Ashley Ellerin el 2001 mentre esperava que arribés l'actor a recollir-la

2 min
Michael Gargiulo en la fotografia de la seva fitxa policial

BarcelonaMichael Gargiulo, conegut com "l'esbudellador de Hollywood", ha estat condemnat a mort per l'estat de Califòrnia per l'assassinat de dues dones a principis de la dècada dels 2000, inclosa una exnòvia d'Ashton Kutcher, amb qui l'actor havia quedat justament la nit del crim. La sentència, que s'ha vist endarrerida per la pandèmia, arriba gairebé dos anys després que un jurat el declarés culpable i recomanés executar-lo. Entre les seves víctimes hi ha Ashley Ellerin, que era la parella de l'actor nord-americà. El 2001 va ser trobada sense vida a casa seva, a Hollywood, amb 47 punyalades al coll, pit, esquena i estómac. Kutcher, de 43 anys, va ser un dels testimonis en el judici.

Gargiulo no serà executat de moment, pel fet que Califòrnia va disposar una moratòria de les execucions el 2019. Cap detingut ha estat executat en aquest estat des del 2006. Va ser condemnat l'agost del 2019 per l'assassinat el 2001 d'Ashley Ellerin, de 22 anys, i l'assassinat el 2005 de Maria Bruno, de 32, a qui va mutilar i propinar 17 punyalades. També va ser declarat culpable de l'intent d'assassinat de Michelle Murphy, que va ser brutalment atacada al seu apartament de Santa Monica el 2008. La víctima, però, va aconseguir escapar-se. Al seu cos s'hi va trobar sang que, analitzada, presentava un ADN coincident amb el de Gargiulo. La dona va ser el testimoni clau del judici. El fiscal Dan Akemon va assegurar que eren "assassinats acuradament planejats" i que "el seu passatemps era planejar l'oportunitat perfecta per atacar les dones". El jutge del Tribunal Superior de Los Angeles Larry P. Fidler va qualificar els crims de Gargiulo, de 45 anys, de "depravats i aterridors" quan va dictar la sentència.

Tot i la contundència de la condemna, Gargiulo va tornar a declarar-se innocent davant del tribunal i es va queixar que els seus advocats li impedissin pujar a l'estrada en la seva defensa. "Vaig al corredor de la mort injustament. Volia declarar, però m'han fet callar", va expressar. S'espera que Gargiulo sigui extradit a Illinois per ser jutjat per l'assassinat el 1993 de Tricia Pacaccio, de 18 anys. El pare de la víctima va trobar la jove dessagnada a la porta de casa seva, amb les claus de la casa encara a la mà, d'acord amb mitjans locals.

Ashton Kutcher, que en aquell moment era a la comèdia televisiva That '70s show, va testificar al judici que va arribar tard per recollir Ellerin i que l'havia estat trucant repetidament per fer-li saber que arribava tard. Quan finalment va arribar a la porta de la casa, ella no va respondre i se'n va anar pensant que l'havia plantat. Abans d'anar-se'n, va mirar a través d'una finestra i va veure el que va pensar que eren taques de vi negre vessat al pis. "La vaig cagar", va assegurar durant el judici l'actor, que va admetre que es va retardar dues hores per a la cita que tenia amb la jove, el lapse de temps en què va tenir lloc el crim.

stats