Internacional 27/04/2015

Sistach, al funeral de Germanwings: "Tots portem el dolor per la mort d'aquests germans"

La cerimònia catòlica compta amb la presència dels reis d'Espanya, Rajoy i Mas

Núria Martínez
2 min
Els reis d'Espanya, Rajoy, Mas i Trias, a l'entrada de la Sagrada Família / MANOLO GARCÍA

BarcelonaUn mes i tres dies després el tràgic accident d'avió, la Sagrada Família acull aquesta tarda el funeral per les 150 víctimes del vol de Germanwings. La cerimònia -que ha començat a les 18 hores- compta amb la presència dels familiars de les víctimes, dels reis d'Espanya Felip i Letícia; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias. L'acte se celebra en català, castellà, anglès, alemany, francès i grec.

A l'inici de la cerimònia, 150 alumnes de l'Institut de Llinars del Vallès han portat una espelma en record de les víctimes de l'accident i l'han dipositat al costat de l'altar. Posteriorment, han ocupat els seus llocs situats al voltant de l'altar, on també se situen els reis d'Espanya. A l'acte hi han assistit els familiars de 53 víctimes de l'accident, majoritàriament catalanes i espanyoles. També hi han acudit 50 familiars alemanys.

Davant la polèmica generada sobre el fet que la cerimònia fos catòlica, el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha ressaltat en la seva homilia la presència de "representats de diferents religions" a la missa i ha afegit que tots "portem el dolor per la mort d"aquests estimats germans". Sistach també ha destacat que el papa Francesc va expressar el seu condol als familiars el mateix dia de l'accident i ha volgut recordar les víctimes del terratrèmol del Nepal i de les pasteres en el Mediterrani. Al final de l'acte han fet parlaments representants de les comunitats protestant, jueva i musulmana.

L'acte també compta amb la presència d'autoritats franceses i alemanyes i amb el president de Lufhtansa, Carsten Spohr, i amb el director general de Germanwings, Thomas Winkelmann. Altres convidats destacats són la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santa María, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, la ministra de Foment, Ana Pastor i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, entre d'altres.

stats