Internacional 25/03/2016

Diversos detinguts a Bèlgica en diferents operacions contra el terrorisme

Un dels detinguts ha estat ferit aquest divendres a la cama pels policies quan fugia

Efe
2 min
La policia s'endú un detingut, ferit a la cama

Brussel·lesLa policia belga ha multiplicat aquest divendres les operacions antiterroristes a l'àrea de Brussel·les. En l'última, la més espectacular, s'ha detingut un home després de ser ferit a la cama quan fugia al districte de Schaerbeek, on vivien els suïcides dels atemptats de dimarts i on s'ha escorcollat un habitatge.

La detenció ha passat en una parada de tramvia molt concorreguda. El sospitós portava una motxilla que no ha deixat anar i que un robot dels artificiers de la policia ha inspeccionat.

#BrusselsAttacks Neutralisierte Person in #Schaerbeek wurde auf Bomben geprüft! pic.twitter.com/jdNcfDJBy4

— Harald Wolf (@Haedwo) 25 de març de 2016

Hores abans s'havien detingut diferents persones en dues operacions antiterroristes a la mateixa regió de Brussel·les dutes a terme en el marc de la investigació sobre els atemptats del 22-M a la capital belga: una operació ahir a la nit, en què es van fer sis detencions, i una altra aquest matí de Divendres Sant, en què s'ha arrestat una altra persona. Alguns dels detinguts han estat posats en llibertat.

La fiscalia federal belga va informar ahir a última hora de la nit de la primera d'aquestes dues operacions. "En el marc de la investigació oberta per la fiscalia federal després dels atemptats a l'aeroport de Zaventem a Brussel·les i a l'estació de metro de Maelbeek, s'han fet diversos escorcolls a Brussel·les, Schaerbeek i Jette", assenyalava el ministeri públic en un comunicat.

Pel que fa a l'operació d'aquest matí, els mitjans locals n'informen i parlen d'almenys una detenció. La cadena pública RTBF assegura que la detenció s'ha produït al barri de Forest, en un operatiu fet de matinada que ha acabat a primera hora del matí.

De moment es desconeix la identitat de les persones detingudes en aquesta operació antiterrorista que podria tenir relació amb una altra d'ahir a la nit a París.

Mentrestant, aquest divendres la fiscalia belga ha confirmat que Najim Laachraoui era el segon suïcida de l'atemptat a l'aeroport de Brussel·les.

En un comunicat, la fiscalia assegura que la identificació s'ha fet gràcies a l'ADN i les investigacions posteriors, i que el sospitós, un marroquí criat a Brussel·les, tenia 24 anys.

Sospitosos de l'atemptat de l'aeroport de Brussel·les

De la imatge publicada dimarts després de l'atemptat a l'aeroport, Laachraoui és el que està a l'esquerra.

Fotografia de Soufiane Kayal, nom fals que utilitzava Najim Laachraoui, facilitada per la policia federal de Bèlgica

A Laachraoui se'l relaciona també directament amb els atemptats de París, ja que el seu ADN es va trobar en diferents llocs on van actuar o allotjar-se els terroristes, entre els quals, a la Sala Bataclan.

stats