Publicitat
Publicitat

Detenen una segona persona vinculada amb l'atemptat al metro de Londres

El govern britànic qüestiona ara que l'atac fos responsabilitat de l'Estat Islàmic

Les forces de seguretat britàniques han arrestat un segon home vinculat amb l'atemptat fallit al metro de Londres que, malgrat això, va provocar ferides a 29 persones. El nou detingut és un individu de 21 anys, que va ser arrestat a Hounslow, a l'oest de Londres, i traslladat a una comissaria de la capital britànica, on s'estarà tot avui.

Ahir la policia ja va detenir una primera persona relacionada amb l'atac: un jove de 18 anys que va ser interceptat a la localitat costera de Dover, al sud-est d'Anglaterra, cosa que va fer sospitar que potser tenia previst fugir a França.

L'atemptat fallit al metro de Londres va tenir lloc divendres en hora punta, a les 08.20, quan el comboi era ple a vessar de gent que anava a treballar i gairebé ja s'havia aturat a l'andana de l'estació de Parsons Green. Una bomba de fabricació "casolana i improvisada", segons la policia, va explotar dins d'un vagó. L'artefacte era a dins d'una mena de galleda blanca –de les que s'acostumen a fer servir en la construcció– i no va arribar a esclatar pròpiament, segons van informar també fonts policials. Això va evitar una nova matança.

La ministra d'Interior

La ministra d'Interior britànica, Amber Rudd, ha destacat que la detenció d'una segona persona demostraria que l'atac no va ser obra d'un "llop solitari". Fins i tot Rudd ha afirmat que no hi ha prou proves que confirmin que al darrere de l'atemptat hi hagi l' Estat Islàmic, malgrat que aquest grup terrorista el va reivindicar divendres a la nit.

D'altra banda, la policia britànica ha escorcollat una casa de la localitat a Sunbury-on-Thames, a Surrey, al sud-est a Anglaterra. L'habitatge pertany a una parella britànica –Ronald Jones, de 88 anys, i Penelope, de 71– que ha acollit fins a 300 nens refugiats durant les últimes dècades, originaris de països com l'Iraq, l'Afganistan, Eritrea i Síria. La parella va ser reconeguda amb l'Ordre de l'Imperi Britànic per la seva tasca humanitària. El jove de 18 anys detingut ahir podria ser un dels nens refugiats acollit per la parella.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF