PalmaUna vintena de subscriptors de l'ARA Balears han participat en la primera activitat emmarcada dins el 10è aniversari de l'ARA Balears, una ruta guiada pel Born.

El diluvi de 1403 va causar uns 5.000 morts. Aquest va ser el detonant per canviar el pas de la Riera del Born al passeig Mallorca.
Les tortugues com a símbol representatiu de l'illa: longevitat, resistència, paciència i força.
Antigament, s'utilitzava aquest espai per 'bornejar', és a dir, cobrir la punta de la llança amb un born (un tap) i practicar la baralla. D'aquí ve el nom del passeig.
Al passeig del Born també s'hi van produir diverses execucions. D'aquí que es conservi el cap del moro a la façana. Es creu que és el cap del militar Manuel Bustillo, a qui van executar per haver fugit amb la seva amant monja.
El Born acabava a la plaça de la Reina, on començava la mar.
Un recorregut pels emblemàtics edificis històrics, com el teatre del Born.
A Mallorca ja hi havia tren el 1875. Disposàvem de 250 quilòmetres de via fèrria (ferrocarril) amb línies que arribaven arreu de l'illa i teníem un tramvia de quilòmetres a Palma.
Fins al 1916, quan van electrificar el tramvia, s'utilitzaven mules com a motor. De fet, hi havia una mula que s'encarregava únicament de fer de suport a les altres mules per pujar la costa de la Seu.
stats