Imatges 15/04/2022

Calor i bon temps per Setmana Santa

Marc Candela
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaAquest tram final de la Setmana Santa el passarem amb temperatures força més càlides del que seria normal a mitjan abril, amb màximes que superaran amb facilitat els 20 ºC a molts indrets. Aquest ambient de primavera avançada, però, tindrà les hores comptades: entre diumenge i dilluns els termòmetres recularan dos o tres graus i a partir de dimecres costarà trobar registres de més de 15 ºC al migdia. Pel que fa a l’estat del cel, aquests pròxims set dies tindrem una mica de tot. Aquest cap de setmana de Pasqua gaudirem d’un cel absolutament serè a tot l’arxipèlag, però el sol aviat perdrà protagonisme: dilluns circularan bandes de niguls prims que mig enterboliran el cel a estones i dimarts la nuvolositat anirà a més amb el pas de les hores. En tot cas, no serà fins dimecres que haurem d’obrir el paraigua. Seran pluges generalitzades i intermitents, però que ens acompanyaran ben bé fins divendres dematí. Molts indrets superaran els 20 l/m² en 48 hores i al nord de la serra de Tramuntana se’n podran recollir més de 100. I ara mateix el pronòstic encara és incert, però amb vista al cap de setmana que ve podrien reaparèixer els ruixats a totes les illes. El vent també farà la guitza a estones, sobretot durant el tram central de la setmana. Dijous el vent del nord bufarà amb especial intensitat i podria deixar ratxes de més de 80 km/h a Menorca i al nord de Mallorca.

La previsió meteorològica de la setmana
El consell

Aprofitau bé aquest cap de setmana llarg. El sol s’imposarà pràcticament sense excepcions i les temperatures semblaran més de final de maig que de mitjan abril. L’aigua de la mar, això sí, encara és freda: amb prou feines arriba als 15 graus.

Que no us sorprengui

A partir de mitjan setmana la primavera farà una passa enrere. Les temperatures recularan i les pluges estaran a l’ordre del dia. De fet, no seria estrany que entre dimecres i dissabte s’acumulassin més de 100 litres a la serra de Tramuntana.

stats