Consell Consultiu
Política Govern 08/01/2024

Felio José Bauzá pren possessió com a nou president del Consell Consultiu i promet "continuïtat"

En 30 anys, l'òrgan ha dictat 3.579 resolucions

ARA Balears
1 min
Felio José Bauzá en la presa de possessió com a president del Consell Consultiu

PalmaEl lletrat Felio José Bauzá ha promès aquest dilluns el càrrec com a president del Consell Consultiu, en un acte en què s'ha compromès amb una gestió "continuista". Bauzá i la nova consellera-secretària, María Virtudes Marí, han signat el nomenament després de ser votats per la majoria del Consell Consultiu. En el seu discurs, l'advocat ha defensat la tasca de l'òrgan al llarg de tres dècades de funcionament, en què ha dictat 3.579 resolucions, entre les quals sobre recursos d'inconstitucionals, projectes de llei i de reglament, alteracions dels termes municipals, conflictes en defensa de l'autonomia local o reclamacions de responsabilitat patrimonial.

"S'ha forjat una doctrina legal, en línia amb el Consell d'Estat i el Tribunal Suprem", ha apuntat el nou president, que ha defensat la tasca dels seus predecessors i en especial la de Rafael Perera, amb qui varen coincidir. "El meu propòsit no és altra que donar continuïtat a l'actuació d'aquests 30 anys, informar dels expedients i consultes des del principi de legalitat", ha indicat. En el mateix sentit, ha advertit que la relació amb les institucions de les Illes no es deu "a la lleialtat institucional, sinó estrictament al principi de legalitat", perquè l'òrgan ha de contribuir a vetllar per "la legalitat de l'actuació de les administracions".

La presidenta del Govern, Marga Prohens, i el president del Parlament, Gabriele Le Senne, han assistit a la presa de possessió. Prohens ha destacat el paper de Bauzá com a secretari en la reforma de l'Estatut d'Autonomia entre 2004 i 2006. "El fa un gran coneixedor del marc autonòmic", ha considerat. En el mateix sentit, ha demanat a Bauzá i a Marí que treballin des del "rigor tècnic" i des de la "correcta interpretació de les lleis".

stats