02/02/2012

Ricky Rubio

2 min

Va ser horrible. Durant unes hores, a la web dels Minnesota Timberwolves, tothom (inclosos els nens) hi va poder veure una bandera catalana al costat de la foto de Ricky Rubio. Per sort, els periodistes del Marca i d' El Mundo vigilen el món a nivell heràldic i de seguida van aconseguir que canviessin la bandera pecaminosa per una d'espanyola. El mal, però, ja estava fet.

De tota manera, voldria aprofitar per demanar un últim esforç als dos diaris de referència. Els errors i les ficades de pota no s'han acabat, per desgràcia. Al costat de la foto de Ricky Rubio hi ha una foto de l'altra estrella de l'equip, el porto-riqueny Barea. I al costat d'en Barea hi ha la bandera de Puerto Rico. I no, no dic que hi hagi d'haver la dels Estats Units. També hi hauria d'haver l'espanyola.

Recordem que Puerto Rico va ser envaïda pels Estats Units i es va declarar "Estat Lliure Associat als Estats Units d'Amèrica", una denominació que el congrés nord-americà no accepta, perquè el considera "un territori organitzat amb unes relacions especials". A Puerto Rico s'hi han fet diversos referèndums per demanar als ciutadans que triïn què volen ser: quedar-se com estan, convertir-se en un estat més dels Estats Units o declarar-se independents. I sempre han triat l'opció de quedar-se com estan, cosa que demostra, com diu la dita, que Déu dóna baguets a qui no té queixals. Ja m'agradaria a mi que em preguntessin si em vull quedar o no com estic en algun referèndum (que no fos el de la reforma de la Diagonal).

Però en aquests referèndums que s'han celebrat a Puerto Rico (i que són directament impugnables) hi faltava una quarta opció. L'opció que tothom, en massa, hauria votat: la de tornar a ser colònia espanyola. I les colònies espanyoles, com hem demostrat gràcies a Ricky Rubio, no tenen sinó la bandera dels seus colonitzadors.

stats