Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Potser massa pendents de cada dècima de l'enquesta del CIS

Quan el CIS demana sobre model d'estat, els resultats són poc valuosos: sumen dades de comunitats amb sentiments dispars. La ràtio estatal de consum de ratafia, per entendre'ns, no explica ni quanta en beuen els catalans, ni quanta els espanyols. Però vivim en un món on hi ha qui defensa -sense escapar-se-li el riure- que en un referèndum d'independència de Catalunya ha de votar la bona gent d'Almendralejo (per exemple), així que, vinga, fem els ulls grossos. En l'última enquesta, el nombre de partidaris de suprimir les autonomies va passar del 21,8% al 22,1%. ¿Tres persones en un grup de 1.000 marquen ja tendència? Jo no les tinc totes, però molts mitjans de diverses tendències -inclòs l'ARA- van titular per aquí les seves peces. És bo vigilar l'evolució del pols ciutadà, però que els arbres de les dècimes estadístiques no ens acabin amagant el bosc dels grans moviments.

'El Mundo' té Wert (en)travessat

Un polític hauria de ser conscient de quin fons té al darrere, si hi ha un fotògraf a la vora. Un rètol d' Ayuntamiento , convenientment escapçat, pot quedar en miento , com li van fer a Aznar. En aquest cas, la finta fotogràfica té l'elegància de l'esgrima: a la imatge sembla que el floret li hagi encertat de ple el coll. Tractaments així només es dispensen a l'enemic: mai veurem al diari Rosa Díez, per exemple, (en)travessada.

Al racó de pensar

JESÚS CALVO

CAPELLÀ, EN ENTREVISTA A ALERTA DIGITAL

"El gran talent que hem tingut a Espanya, després de Franco, ha sigut Blas Piñar. A Blas Piñar, un home exemplar, l'han aplaudit molt, però no l'han votat"

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF