Esports 24/01/2018

La XXVII Challenge Mallorca arranca a Campos

La ronda mallorquina lluirà amb algunes de las principal figures del gran grup internacional del 25 al 28 de gener

Juanmi Mas
3 min
La  XXVII Challenge Mallorca arranca a Campos

PalmaLa Challenge Mallorca ja és aquí i es disputarà entre els dies 25 i 28 de gener de 2018. La ronda balear constarà de quatre trofeus independents que reuniran a un total de 18 equips destacant la pluralitat de les nacionalitats representades, perquè a més dels equips d'espanyols, també gaudirem amb el gran grup format per Gran Bretanya, Estats Units, França, Israel, Holanda, Bèlgica, Itàlia, Hongria i Alemanya.

La participació l'encapçalen cinc equips de la màxima categoria, UCI WorldTour, com són Team Sky, Lotto-Soudal, Bora-Hansgrohe, Trek-Segafredo i l'espanyol Movistar. Davant ells lluitaran vuit esquadres de categoria Continental Professional com el Fortuneo-Samsic, Sport Vlaanderen-Baloise, Caixa Rural-Segurs RGA, Burgos-BH, Euskadi-Murias, Israel Cycling Academy, Roompot-Nederlandse Loterij i WB Veranclassic AquaProtect. La Selecció Espanyola i quatre equips de Continental UCI (Biesse Carrera Gavardo, Euskadi, Pannon Cycling i Team Sauerland) tanquen la participació de la ronda mallorquina.

Figures reconegudes i representació balear

Per la 27ª edició molts dels millors ciclistes del gran grup internacional tornaran a competir a la Platja de Palma Challenge Ciclista Mallorca. Entre els corredors més destacats de la ronda mallorquina trobarem els espanyols Alejandro Valverde, Mikel Landa i José Joaquín Rojas (Movistar), el polonès Michal Kwiatkowski, el bielorús Vasil Kiryienka (sky) el italià Gianni Moscon, l'holandès Bauke Mollema i el francès Kevin Ledanois.

També destacaran homes de la casa com el mallorquíns Joan Martí Bennassar que debutarà amb 21 anys o Marc Buades (Team Euskadi), i representants de la Selecció Espanyola de pista, com el menorquí Albert Torres y el mallorquí Xavi Cañellas entre d'altres. Per aquesta edició, el millor ciclista de les illes rebrà un trofeu amb el maillot de la FCIB, inspirat en Joan Miró.

Per al ciclista menorquí, Albert Torres, aquesta ja és una prova consolidada dins la seva carrera i en el 2017 va entrar en una digna onzena posició de la darrera etapa de la Platja de Palma Challenge de Mallorca 2017. El ciclista de Ciutadella competirà en carretera amb l'equip espanyol de ciclisme en pista, que prepararà el Mundial de Apeldoorn (Països Baixos) que es disputa del 28 de febrer al 4 de març.

Francina Armengol

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol destacà durant la presentació d'ahir al Consolat de la mar que "la prova fomenta els valors esportius dins d'un espai i un paisatge magnífic, como es Mallorca"

Els quatre recorreguts

Dijous, 25 de gener de 2018

TROFEU CAMPOS - PORRERES - FELANITX - SES SALINES

177,7 kms

Etapa totalment plana de 177,7 quilòmetres de recorregut. La cita comptarà amb la presència de dos campions mundials, Guillermo Timoner i Joan Llaneras, així com amb el corredor balear Lluís Mas (Caixa Rural-Segurs RGA).

Trofeu Campos-Porreres-Felanitx-Ses Salines

Divendres 26 de gener de 2018

TROFEU SERRA DE TRAMUNTANA, SÓLLER -DEIÀ

140,1 kms

Serà l'etapa reina de la Challenge amb un recorregut pels paisatges que han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Trofeu Serra de Tramuntana Sollér-Deià

Dissabte 27 de gener de 2018

TROFEU LLOSETA-ANDRATX

de 165,8 kms

Lloseta, situat en el cor rural de la illa. Acollirà per primera vegada una sortida en la història de la Challenge, sumant-se així a la llista de municipis patrocinadors de la carrera. Situat en la vessant sud de la Serra de Tramuntana, la meitat nord del municipi és muntanyenc i la meitat sud compta amb un terreny totalment pla.

Trofeu Lloseta - Andratx

Diumenge 28 de gener de 2018

TROFEU PLATJA DE PALMA -PALMA

159,6 kms

La prova mallorquina conclourà el diumenge en una etapa en línia plana, que finalitzarà amb dues voltes al Passeig Marítim de Palma i un més que presumible final al sprint.

Trofeu Platja de Palma-Palma
stats